Általános Szerződési Feltételek

PREAMBULUM

Jelen dokumentum – mely az egyedi gyártású termékeink rendelésével kapcsolatos Általános Szerződési Feltételek (továbbiakban: ÁSZF) – létrejöttének célja, hogy vállalkozói szerződésül szolgáljon a megrendelt egyedi termék(ek) legyártására, illetve a termék(ek) kapcsán igénybe vett szolgáltatásokra, továbbá, hogy Ön megismerhesse a rendelésével kapcsolatos teendőit, lehetőségeit és kötelezettségeit.

Az ÁSZF ügyfélbarát nyelvezettel íródott, hogy érthető és könnyen befogadható legyen. Kérem az ÁSZF figyelmes elolvasását a megrendelés véglegesítését megelőzően, mert a megrendelés véglegesítésével Ön elfogadja jelen ÁSZF minden pontját és teljes tartalmát. Ha jelen ÁSZF megismerését követően kérdése merülne fel kérem, azt a megrendelési véglegesítése előtt jelezze és vegye fel velünk ez ügyben a kapcsolatot.

VÁLLALKOZÁS ADATAI

Vállalkozás neve: BEX HOME KFT
Székhelye: 2800 Tatabánya, Kossuth Lajos utca 71-73.
Adószáma: 28959742-2-11
Cégjegyzékszáma: 01-09-377381
Bankszámlaszáma: 12096736-01750763-00100004

Elérhetőségei:
Telefonszám: 06 (30) 848 78 51 , 06 (30) 291 03 56, 06 (1) 999 0133
E-mail cím: info@bombexhome.hu
Levelezési cím: 2800 Tatabánya, Kossuth Lajos utca 71-73.

1 – ALAPVETŐ RENDELKEZÉSEK

1.1

A megrendelés véglegesítésével a BEX HOME KFT (továbbiakban: Vállalkozó) és Ön (továbbiakban: Ügyfél) között létrejött szerződés tartalmát a vonatkozó kötelező érvényű jogszabályok és jelen ÁSZF határozzák meg.

1.2

Ön a megrendelés véglegesítése előtt köteles megismerni jelen ÁSZF tartalmát és rendelkezéseit. A megrendelés véglegesítésével, jelen ÁSZF a Vállalkozó és Megrendelő között létrejött szerződés részét képezi.

1.3

Jelen ÁSZF, mely készítésének dátuma 2024.05.22., visszavonásig vagy módosításig érvényes.

1.4

A mindenkori legfrissebb ÁSZF a www.bombexhome.hu/aszf oldalon található meg.

1.5

A véglegesített megrendelésre a megrendeléskor érvényes ÁSZF rendelkezései a mérvadóak.

1.6

A megrendelés során elvégzett felmérésnek, látványtervezésnek, grafikai munkának, mintának, stb. minden esetben költségei vannak, melyet jelen ÁSZF szerint Vállalkozó díjmentesen, előre megállapított díj ellenében, vagy egyedi megállapodás alapján biztosít.

1.7

A mellékletben szereplő Árlistában található Szolgáltatások díjai termék megrendelés mellé kedvezményesen lettek megállapítva. Termék megrendelése nélkül az Árlistában szereplő szolgáltatásokkal kapcsolatban Vállalkozó egyedi árat határoz meg.

2 – TERMÉKEKKEL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓK

2.1

A BombexHome dekorált üvegpanel (továbbiakban Üvegpanel) a Vállalkozó által kifejlesztett egyedi és speciális eljárással készülő magas minőségű üvegdekorációs termék.

2.2

Az Üvegpanel gyártása során a választott nyomtatással készülő dekoráció az üveg felületére kerül, hordozó anyag (fólia, papír, stb) alkalmazása nélkül.

2.3

Az Üvegpanel rétegrendjének utolsó alkotó eleme az ún. fedő fehér réteg, mely a nyomtatásból hiányzó fehér színeket hivatott pótolni. Ez a réteg háttérvilágításra nem alkalmas. Háttérvilágítás során a réteg felhordásából adódó nyomok láthatóvá válnak. Háttérvilágítás nélkül tökéletes fedőrétegként funkcionál. Háttérvilágításhoz más kivitelt ajánlunk.

2.4

Az Üvegpanel nyomtatott oldala a mindennapi használatban védelemre szorul. A termék falra, vagy arra alkalmas fix elemhez ragasztva, szélein pára mentesítve alkalmazható, ellenkező esetben más kivitelt ajánlunk.

2.5

Az Üvegpanel termék alkalmazható konyha hátfalként, zuhanykabin hátfalként, kád hátfalként és bármilyen falfelületre megfelelő alsó teherviselő alkalmazása mellett.

2.6

A BombexHome ragasztott dekorációs üvegpanel (továbbiakban Laminált üvegpanel) a Vállalkozó által kifejlesztett teljesen egyedi és speciális eljárással készülő magas minőségű üvegdekorációs termék.

2.7

A Laminált üvegpanel olyan kivitel, ahol két üveglapot magas hőmérsékleten egymáshoz ragasztjuk oly módon, hogy az üveglapok közé kerül a dekoráció. A dekoráció közvetlen nyomtatással, hordozó anyag (fólia, papír, stb) alkalmazása nélkül kerül az üvegre.

2.8

A Laminált üvegpanel alkalmazható üvegajtóként, térelválasztóként, és háttérvilágítással szerelt üvegpanelként.

2.9

Megrendelés előtt lehetőséget biztosítunk termékeink megtekintésére.

2.9.1

Az épp aktuálisan gyártásban lévő termékeket előzetes bejelentkezés alapján az érdeklődők megtekinthetik a gyártás helyszínén.

2.9.2

Partnereinknél elhelyezett minta termékeink partnereink telephelyén tekinthetők meg. Az aktuális lehetőségekről e-mailben vagy telefonon tudunk felvilágosítást adni.

2.9.3

A vállalkozó és a partnerei sem kötelesek mintaterméket tartani az összes megrendelhető kivitelből.

3 – RENDELÉS MENETÉVEL KAPCSOLATOS RENDELKEZÉSEK

3.1

A Rendelési igény esetén az alábbi feltételek teljesülése után vállalkozó végleges ajánlatot készít:

3.1.1

Elvégzett Helyszíni felmérés, vagy megrendelő által írásban elküldött, méretezett gyártási rajz, mely tartalmazza az megrendelni kívánt pontos üvegméretet, és az üveg kialakítását (a szükséges méretezéssel, pl. konnektorkivágások helye, stb).

3.1.2

Helyszíni felmérés: Vállalkozó és Megrendelő által egyeztetett időpontban, a beépítés helyszínen elvégzett látogatás, melynek során Vállalkozó felveszi a gyártáshoz szükséges méreteket, valamint rögzíti a Megrendelő igényeit és a helyszín adottságait.

3.1.3

Vállalkozó a végleges ajánlatot a mellékletben szereplő Árlista alapján készíti, de az Árlistától eltérhet az alábbiak szerint:

3.1.3.1

Előre nem kalkulálható biztonsági kockázat felárának hozzáadása a végösszeghez

3.1.3.2

Árlistában nem szereplő tételek egyedi beárazása és hozzáadása a végösszeghez

3.1.3.3

A végösszeg csökkentése egyedi kedvezmény alapján

3.1.4

A rendeléssel kapcsolatos olyan típusú egyeztetés, mely eltér a megszokott (ÁSZF-ben leírt) eljárásrendtől: Megrendelő ezen típusú kéréseit, igényeit írásban, elektronikus formában juttathatja el Vállalkozó részére az info@bombexhome.hu e-mail címre.

3.2

A megrendelés véglegesítéséhez az ajánlatban megjelölt előleg megfizetése szükséges, amely általános esetben a vállalási ár 50 %-a.

3.3

A megrendelést írásban külön nem szükséges véglegesíteni, az előleg megfizetését követően a megrendelést véglegesnek és az ÁSZF-ket elfogadottnak tekintjük, és a gyártást a szükséges alapanyagok beszerzésével, gyártásra való előkészítésével megkezdjük.

3.3.1

Megrendelő legkésőbb az előleg megfizetésével egyidejűleg írásban az info@bombexhome.hu e-mail címen jelezheti, ha a Vállalkozó által kiadott árajánlattól, vagy a Megrendelő által leadott rendelési mennyiségtől, mérettől és kialakítástól, vagy a Helyszíni felmérésen felvett és megbeszélt mennyiségtől, mérettől és kialakítástól szeretne eltérni. Megrendelő tudomásul veszi, hogy ha ezen kötelezettségét elmulasztja, akkor az előleg megfizetését követően megkezdett gyártás költségei Megrendelőt terhelik.

3.4

A megrendelés véglegesítése előtt Vállalkozó teljes körű tájékoztatást nyújt Megrendelő részére jelen ÁSZF mellett az alábbi dokumentumok segítségével:

3.4.1

Konyha hátfal (Üvegpanel) termék rendelés esetén „gyártás menete” (megrendeléstől – átadásig) (lásd melléklet)

3.4.2

Dekorációs termék vásárlása esetén a „Nyomtatási korrektúrával kapcsolatos információk” (lásd melléklet)

3.4.3

Dekorációs termék vásárlása esetén a „Színekkel és mintával kapcsolatos tudnivalók” (lásd melléklet)


4 – DEKORÁCIÓVAL KAPCSOLATOS RENDELKEZÉSEK

4.1 – Ezüst tükörrel kapcsolatos rendelkezések

4.1.1 Az ezüst tükör termék nem edzett üvegből készül.

4.1.2 Teljesen körülzárt kivitel esetén (faltól-falig tartó tükör, pulttól mennyezetig tartó tükör, csempétől csempéig tartó tükör, stb) Vállakozó oldalanként minimum 5mm-t visszavesz a felmérésen felmért oldalanként legrövidebb „kopp” méretekből, azaz a gyártási méret körben minimum 1cm-rel kisebb, mint a rendelkezésre álló hely. A megrendelő által leadott méretekből a vállalkozó nem vesz vissza, így a gyártási méret felmérés nélkül a Megrendelő felelőssége.

4.1.3 Falra ragasztott kivitel esetén az ezüst tükör csak töréssel távolítható el.

4.1.4 Alumíniumkeretes kivitel esetén a keret kézzel készül, a keret illesztésénél a maximális hézag 2mm.

4.2 – Átlátszó (áttetsző) üveggel kapcsolatos rendelkezések

4.2.1 Átlátszó (áttetsző) üveg falra ragasztrását Vállalkozó nem vállalja.

4.2.2 Átlátszó (áttetsző) üveg rögzítése pontmegfogással történhet, melynek díját Vállalkozó a felmérést követően állapítja meg.

4.2.3 Átlátszó (áttetsző) üveg polcként történő felhasználása esetén a rögzítési lehetőségekről Vállalkozó a felmérést követően tud tájékoztatást adni. Felmérés hiányában a rögzítési lehetőségek megállapítása a Megrendelő felelőssége.

4.3 – Üvegalapanyaggal kapcsolatos rendelkezések

4.3.1 Az alap termékár a „Float” típusú üvegalapanyag árát tartalmazza.

4.3.1.1 A Float üveg enyhén zöldes színű. Float üvegre történő megrendelés esetén Vállalkozó színgaranciát nem vállal, a mintagyártás költsége az árlistában megtalálható.

4.3.2 Felár ellenében a gyártáshoz Parsol és Optiwhite típusú üvegalapanyagot is kérhet a Megrendelő.

4.3.2.1 A Parsol üveg anyagában színezett, nyomtatásra vagy egyszínű festésre Vállalkozó nem javasolja. Ilyen jellegű felhasználás esetén Vállalkozó színgaranciát nem vállal, a mintagyártás költsége az árlistában megtalálható.

4.3.2.2 Az Optiwhite üveg enyhén kékes színű, de ez az üvegtípus adja vissza legjobban a színeket. Vállalkozó akkor vállal színgaranciát, ha a Megrendelő kért mintaüveg gyártást, és a mintaüveg valamint a késztermék színeiben jól meghatározható eltérés tapasztalható. A mintagyártás költsége az árlistában megtalálható.

4.3.2.3 Fehér hátterű vagy egyszínű fehér dekoráció esetén Vállalkozó nem tehető felelőssé a beépítési helyszínen tapasztalható fényviszonyok miatti színeltérésért. Ilyen esetben javasoljuk a mintaüveg megvásárlását.

4.4 – Egyszínű üveggel kapcsolatos rendelkezések

4.4.1 Az egyszínű üvegek gyártása a megrendelő által megadott RAL, NCS vagy Tikkurila Symphony színkód alapján történik. Egyéb színrendszerekben megadott kódokat Vállalkozó nem fogad el.

4.4.2 A megadott színkód alapján Vállalkozó számítógépes színekeverési eljárás segítségével készíti elő az üvegre alkalmazható festéket. Mivel a festék speciális, ezért árnyalatbeli színeltérés elképzelhető a megadott színkódhoz képest.

4.4.3 Mintaüveg hiányában Vállalkozó a színeltérésért nem tehető felelőssé.

4.4.4 Egyszínű üveghez minta gyártása kérhető, mely során a megadott szín kikeverési díját is meg kell fizetni. Ennek díja az árlistában megtalálható.

4.5 – Nyomtatással dekorált üveggel kapcsolatos rendelkezések

4.5.1 A dekorációs termékre kerülő kép kiválasztása Vállalkozó közreműködésével történik, melyhez díjmentesen biztosítunk nyomtatási korrektúrát.

4.5.2 Képválasztás történhet a Megrendelő által biztosított kép alapján. Ebben az esetben Vállalkozó fenntartja magának a jogot, hogy megfelelő indoklás mellett a gyártást az adott képpel visszautasítsa.

4.5.3 Képválasztás történhet a Vállalkozó szerződött képügynökségén keresztül. Vállalkozó 1 azaz Egy darab képügynökségtől vásárolt képet díjmentesen biztosít megrendelés mellé. Minden további felhasznált kép után Vállalkozó többlet díjat számol fel, melynek mértéke az Árlistában megtalálható.

4.5.4 Képválasztás történhet egyedi elképzelés alapján (montázs, több kép összeszerkesztése, stb).

4.5.4.1 Az egyedi elképzelés megvalósításának Grafikai szerkesztési díját Vállalkozó és Megrendelő külön megállapodásban rögzítik. A minimális díjat az Árlista tartalmazza. A Grafikai szerkesztési díj nem tartalmazza a képügynökségtől történő képek megvásárlásának díját.

4.5.4.2 Az egyedi elképzelést Megrendelő e-mailben az info@bombexhome.hu címre küldheti, más módon megosztott elképzelés megvalósítását Vállalkozó nem garantálja.

4.5.4.3 Az egyedi elképzelés megvalósítása során a látványtervbe (amennyiben megrendelő igényelte a látványtervezés szolgáltatást is) előzetes, nem teljesen kidolgozott kép kerül.

4.5.4.4 A látványterv elfogadását követően a végleges nyomtatási korrektúra már a kép teljesen kidolgozott változatát tartalmazza.

4.5.5 Képválasztás történhet fotózás vagy szkennelés alapján, melynek díját Vállalkozó a Megrendelővel folytatott egyeztetést követően határozza meg. A minimális díjat az Árlista tartalmazza.

4.5.5.1 Fotózás vagy szkennelés esetén Vállalkozó színgaranciát nem vállal.

4.5.5.2 Fotózás vagy szkennelés esetén a nyomtatásba kerülő dekoráció elemeinek (pl csempeminta, ismétlődő minta, stb) mérethelyességére Vállalkozó nem vállal garanciát.

4.5.5.3 Fotózás vagy szkennelés esetén az Árlistában szereplő mintagyártási díjat megfizetve van lehetőség a különböző szín és méretbeállítások ellenőrzésére.

4.5.6 A látványterv alapszolgáltatás keretein belül felhasznált bélyegképek, mintaképek vízjeleket tartalmazhatnak, ezek a végleges nyomtatási anyagon nem szerepelnek.

4.6 – Látványtervezéssel kapcsolatos rendelkezések

4.6.1 Megrendelés mellé Vállalkozó alapszolgáltatás keretében kedvezményes áron készít látványtervet Megrendelő részére a megrendelni kívánt termékről és annak közvetlen környezetéről.

4.6.1.1 Vállalkozó szubjektív megítélés alapján olyan szögből mutatja meg a leendő üveghátfalat, vagy más terméket, melyet a megrendelés szempontjából a legoptimálisabbnak tart.

4.6.1.2 Egyedi szögből készített látványterv is kérhető, a mellékelt Árlista alapján (3D látványterv renderelés egyedi elképzelés alapján).

4.6.1.3 A 4.6.1.2 pontban meghatározott egyedi szögből készített látványterv a Megrendelő leírása alapján készül, de a pontatlan megfogalmazás, nem egyértelmű kérés miatt Vállalkozó nem tehető felelőssé.

4.6.2 A látványterv alapszolgáltatás az alábbi részszolgáltatásokat tartalmazza:

4.6.2.1 3D látványterv készítése a termékről és közvetlen környezetéről. A termék közvetlen környezete a vállalkozó által szubjektíven megítélt környezet, amely ahhoz szükséges, hogy megfelelően prezentálja az adott termékre kerülő dekorációt és annak lehetőségeit.

4.6.2.2 Előzetesen egyeztetett témakörökben a dekorációra szánt kép(ek) látványtervbe illesztése.

4.6.2.3 A látványterv alapszolgáltatás 10db látványtervet tartalmaz. A további látványtervek díja az Árlistában megtalálható.

4.6.2.4 Amennyiben Ügyfél nem konkrét képet kér a látványtervben, hanem témamegjelölést követően vár dekorációs lehetőségeket – vagy szóban-írásban körülírt képet szeretne viszont látni-, elképzelhető, hogy kívánalmaihoz képest eltérő képet kap. Az elmondás alapján készülő képanyag megszerkesztése szubjektív természetű, így nem várható el Vállalkozótól, hogy elsőre az elképzeléssel tökéletesen megegyező látványt készítsen. Az így elkészült látványtervek is csökkentik a Megrendelő által vásárolt látványterv szolgáltatási csomag keretét.

4.6.2.5 Vállalkozó a látványtervbe történő beillesztés során az eredeti, képügynökségtől megvásárolható képállomány méretét igazítja a leendő üvegméretre, az alábbi technikák valamelyikével: méretarányos nagyítás vagy kicsinyítés, torzítás, kivágás, tükrözés, többszörözés.

4.6.3 A látványtervet Vállalkozó 1-5 munkanapon belül elkészíti és elektronikus formában továbbítja ügyfél részére. A látványterv elkészítési ideje eltérhet az előzőekben megjelölt 1-5 munkanaptól, melyről vállalkozó indoklással együtt értesíti Megrendelőt. Az ügyfél által megadott elektronikus levelezési cím hibája miatt vállalkozó nem vonható felelősségre.

4.6.4 A látványtervben szereplő kép cseréjét (képbeillesztés) Megrendelő e-mailben az info@bombexhome.hu címen kérheti.

4.6.4.1 Vállalkozó nem tehető felelőssé hibás képbeillesztésért, ha Megrendelő nem pontosan, vagy egyáltalán nem adja meg a beillesztendő kép képügynökségi azonosító számát.

4.6.6 Látványtervben szereplő kép módosítása: Megrendelő írásban jelezheti igényét, ha a látványtervet módosítani szeretné. Díjmentesen (azaz Grafikai szerkesztési díj megfizetése nélkül) módosíthatóak a kép egészét tekintve az alábbi paraméterek: kontraszt, fényesség, telítettség, R,G,B,C,M,Y,K színcsatornák százalékos módosítása, színes kép fekete-fehérré alakítása, a kép valamely oldalának levágása, a teljes kép tükrözése, forgatása, a kép méretének növelése vagy csökkentése, a kép oldalainak nem arányos változtatása (torzítás), a kép többszörözése. Vállalkozó fenntartja magának a jogot, hogy megfelelő indoklás mellett a kért módosítást visszautasítsa.

4.6.7 Minden további, a 4.6.6 pontban nem részletezett módosítás egyedi megállapodás alapján, felár mellett igényelhető, melynek mértékéke az Árlistában megtalálható (Grafikai szerkesztési díj). Ilyen módosítás például: nem az egész kép, hanem egy részletének színmódosítása, a kép egy részletének retusálása, átalakítása. Képrészlet kivágása, másik kép részletének vagy egészének beillesztése.

4.6.7.1 Vállalkozó fenntartja magának a jogot, hogy a 4.6.7 pont alapján kért képmódosítást visszautasítsa, vagy a kérés bonyolultságára való tekintettel az Árlistában szereplő ártól eltérő egyedi ajánlat alapján végezze el.

4.6.8 A látványterv a dekoráció véglegesítésére nem alkalmas. A látványterv törekszik a minél élethűbb megjelenítésre, így a látványtervben megmutatott dekoráció perspektivikus torzítással kerül a tervbe, illetve tartalmazza a helyszínen vélt fényforrásokat, tükröződéseket.

4.7 – Korrektúrával kapcsolatos rendelkezések

4.7.1 Korrektúra: a dekorációra szánt kép bemutatása az üveg egyeztetett és elfogadott kialakításán, digitális formátumban. Előzetes korrektúra: A dekorációra szánt képek, bélyegképek, egyedi képek, stb bemutatása az üveg egyeztetett és elfogadott kialakításán, digitális formátumban. Véglegesítésre nem alkalmas változat, mivel nem a teljesen kidolgozott változatot mutatják be. Az előzetes korrektúra alapján a kép kiválasztása véglegesíthető, mellyel Vállalkozó folytatja a grafikai munkát. Nyomtatási korrektúra: a dekorációra szánt kép bemutatása az üveg egyeztetett és elfogadott kialakításán, digitális formátumban, véglegesen kidolgozott formában, mely alkalmas az ellenőrzésre és a jóváhagyásra.

4.7.2 Nyomtatással dekorált üvegtermék megrendelése esetén Megrendelő a nyomtatási korrektúra elfogadásával hagyja jóvá a gyártási folyamatot. A nyomtatási korrektúra elfogadásával Megrendelő kijelenti, hogy a nyomtatási korrektúrát arra alkalmas eszközön 100%-os nagyításban megnézte, a nyomtatásra szánt kép minden részletével tisztában van, illetve megismerte és magára nézve kötelezőnek tekinti a „Nyomtatási korrektúra elfogadásával kapcsolatos tudnivalók” című dokumentum tartalmát.

4.7.3 Vállalkozó nyomtatással dekorált üvegtermék megrendelése esetén díjmentesen biztosít 10db előzetes korrektúrát és 1db nyomtatási korrektúrát. A díjmentes keret felhasználását követően az előzetes korrektúrának és a nyomtatási korrektúrának is díja van, melynek mértékét az Árlista tartalmazza.

4.7.4 Megrendelő kérésére, valamint a Vállalkozó által szükségesnek vélt esetben Vállalkozó bármely látványterv alapján készít előzetes korrektúrát. Az előzetes korrektúra alapján ellenőrizhető, hogy az üveg egyeztetett és elfogadott kialakításán hogy helyezkedik el a választott kép. Az előzetes korrektúra segít eldönteni az esetleges módosítások szükségességét.

4.7.5 Az írásban elfogadott végleges nyomtatási korrektúra Megrendelő dekorációval kapcsolatos pontos igényét jelzi Vállalkozó felé.

4.7.6 A végleges nyomtatási anyag, melyet a nyomtatási korrektúra prezentál, a technológia specifikáció miatt hasznos kifutóval készülnek, mely kifutó részt a nyomtatási korrektúrán letakarunk, azonban a kész termékre funkciójuk miatt rákerülhetnek. A nyomtatási korrektúra kifutóját igény esetén, vagy indokolt esetben felfedjük.

4.7.7 Nyomtatási korrektúra elfogadását kizárólag írásban tudjuk fogadni az info@bombexhome.hu e-mail címen.

4.7.8 A nyomtatási korrektúra elfogadását követően a dekoráció megváltoztatására díjmentesen nincs lehetőség, mértékét a gyártás aktuális státusza határozza meg.

4.7.9 Írásban elfogadott nyomtatási korrektúra esetén az alábbi pontokban reklamációt nem áll módunkban elfogadni:

4.7.9.1 A képen található olyan típusú hibák, melyeket az eredeti képállomány tartalmazott és nem a képszerkesztés során került a nyomtatási anyagra.

4.7.9.2 Nyomtatási korrektúrához képest a készterméken történő elcsúszás maximum 4 cm-ig (általános esetben).

4.7.9.3 A nyomtatási korrektúra üvegfelületen megjelenő színhelyessége minta hiányában.

4.7.9.4 A nyomtatott dekoráció minősége minta hiányában.

4.7.10 A nagy formátumú hibrid nyomtatási technológia miatt nem garantálható, hogy a korrektúrán a korrektúra szélével párhuzamos elemek (pl keret a képen, csempeminta) a végterméken is párhuzamosak lesznek az üveg szélével. Az eltérés mértéke a 4.7.9.2 pont alapján maximum 4cm. Egyedi eljárás keretében felár mellett kérhető Nagy pontosságú nyomtatás, melynek mértéke az üvegek méretétől, kialakítástól, és a grafikától függ, ezért egyedi megállapodás tárgyát képezi. Nagy pontosságú nyomtatás esetén az eltérés maximum 15 mm.

4.8 – Mintával kapcsolatos rendelkezések

4.8.1 Üvegfelületre kerülő nyomtatott dekoráció technológiája specifikus, melyet befolyásol a festékpigmentek megszokottól eltérő polimerizációja, illetve az üveg vastagsága. A dekoráció végleges színei, illetve a technológiából adódó árnyalatbéli színeltérés a legtöbb dekoráció esetében nem mérvadó, nem zavaró. Minta igénylése az alábbi esetekben indokolt: nem fotó-realisztikus kép, megközelítő színazonosság az adott környezetbe kerülő más felülettel, a kép bizonyos részének megvizsgálása, mely korrektúra alapján nem egyértelműen megítélhető

4.8.2 Minta igénylése a Megrendelő felelőssége.

4.8.2.1 A mintagyártás költsége Megrendelőt terheli, mértéke az árlista szerinti.

4.8.2.2 Megrendelő kérheti a legyártott mintaüveg postázását, melynek költségét Vállalkozó a Magyar Posta díjszabása alapján állapítja meg.

4.8.2.3 Díjmentes minta megtekintésére Vállalkozó telephelyén van lehetőség. Amennyiben Megrendelőnek előleggel véglegesített élő megrendelése van Vállalkozónál, úgy kérheti a saját maga által választott képből történő mintagyártást maximum 40x30cm-es méretben. A díjmentesen gyártott minta postázásra nincs lehetőség.

4.8.3 Színekkel és mintával kapcsolatban bővebb tájékoztatást nyújtunk a „Színekkel és mintával kapcsolatos tudnivalók” tájékoztatónkban.

4.8.4 A minta gyártásának technológia sorrendje megegyezik a késztermék gyártásával, így annak gyártási ideje is azonos. Amennyiben szükséges a mintához üvegalapanyag rendelése, úgy ~ 15 munkanap, amennyiben rendelkezésre áll a mintához szükséges üvegalapanyag, úgy ~ 8 munkanap. Vállalkozó nem köteles mintához szükséges üvegalapanyagot készleten tartani.

4.8.5 A minta gyártáshoz szükséges a Megrendelő által kiválasztott kép képügynökségtől történő megvásárlása. A 4.5.3 pont alapján egy darab képet Vállalkozó biztosít díjmentesen, de amennyiben Megrendelő a kézhez vett minta alapján új képet szeretne választani, úgy az új kép megvásárlásának díja Megrendelőt terheli.

4.8.6 Az átadásra szánt minta színei Vállalkozó részéről átadás előtt ellenőrzésre kerülnek, így az Ügyfél minden esetben a műhelykörnyezetben színhelyesnek ítélt mintát veheti át, amely a rendeltetési helyén az adott fényviszonyok mellett eltérést mutathatnak.

4.8.7 Nagy méretű minta: Vállalkozótól nagy méretű minta is igényelhető, melyet Megrendelő előzetesen egyeztetett időpontban a gyártás helyszínén tekinthet meg. Ennek díja egyedi megállapodás alapján kerül megállapításra.

4.8.7.1 Nagy méretű minta méretét Vállalkozó szubjektíven határozza meg.

4.8.7.2 Nagy méretű minta kiszállítása előzetes egyeztetés alapján, egyedileg megállapított díj ellenében kérhető.

4.9 – Laminált üveggel kapcsolatos külön rendelkezések

4.9.1 Kétoldalas nyomtatás esetén az üvegek laminálásánál, valamint a hibrid nyomtatási technológia miatt, az üvegek összeillesztésénél a grafikában 10-15mm eltérés is lehet. Amennyiben lehetőség van rá, egyoldalas, transzparens kivitelt ajánlunk.

4.9.2 A nyomtatással dekorált laminált üveg gyártási ideje a technológia sajátosságai miatt minimum 5 hét, meghatározott maximum időtartam nélkül.

4.9.3 Laminált üvegből is kérhető minta. A minta gyártási ára megegyezik az Árlista alapján kalkulálható árral.


5 – HELYSZÍNI FELMÉRÉSSEL KAPCSOLATOS RENDELKEZÉSEK

5.1

Megrendelő a megrendelés véglegesítése előtt felkérheti Vállalkozót a helyszín szemrevételezésére, a gyártási méretek felvételére.

5.2

Vállalkozó a helyszíni felmérést méretgarancia vállalása mellett végzi el.

5.3

A helyszíni felmérés alkalmával Megrendelő írásban nyilatkozik, hogy a helyszínszemle során felvett méretek és a megvizsgált környezet a beépítésig nem változik. Megrendelő nyilatkozik továbbá a beépítés sikerességéhez, feltételes kedvezmény érvényesítéséhez szükséges vállalásairól.

5.4

A helyszíni felmérés alkalmával Vállalkozó az Árlista szerinti Felmérési díjat kéri a Megrendelőtől. A Felmérési díj megfizetésével nem véglegesíthető a megrendelés. A megfizetett felmérési díj a méretgarancia vállalása melletti méretvételt tartalmazza.

5.5

Vállalkozó a helyszíni felmérés során felvett kopp méreteket (az adott falszakasz pontos mért mérete) gyártási méretekké számolja vissza. A gyártási méretek visszavétele Vállalkozó belátása szerint történik, melyről Ügyfelet nem köteles tájékoztatni. Ügyfél tájékoztatást kérhet a végleges gyártási méretekről, mely esetben vállalkozó köteles a felvett méreteket, illetve a visszaszámolt gyártási méreteket Ügyfél rendelkezésére bocsájtani.

5.5.1

Vállalkozó az alábbi irányelvek figyelembevételével számolja vissza a munkadarabok gyártási méretét: dilatációs hézag megteremtése, vízzárási hézag megteremtése, munkadarabok szögben való találkozásakor az anyagvastagság ragasztási vastagsággal együttes visszavétele, összképet befolyásoló esztétikai szempontok

5.5.2

Egy adott falszakaszon Vállalkozó a legkisebb felmért távolságot veszi alapul a gyártási méret meghatározásánál. Amennyiben a falszakasz többi részén a távolság nagyobb (ferdén felhelyezett bútor, nem egyenes fal), Megrendelő nem róhatja fel Vállalkozónak hibás teljesítésnek. A fogadó felület előkészítése Megrendelő feladata, még a helyszíni felmérést megelőzően.6 – GYÁRTÁSI HATÁRIDŐVEL KAPCSOLATOS RENDELKEZÉSEK

6.1

A gyártási idő minden esetben a kiadott végleges árajánlatban van feltüntetve, az adott ajánlatra vonatkozik, és ez az időintervallum vonatkozik az adott megrendelésre. A tájékoztatókban szereplő gyártási idő egy általánosságban megállapított időtartam.

6.2

Vállalkozó minden esetben munkanapban és nem naptári napban állapítja meg a gyártási időt.

6.3

A gyártás megkezdéséhez szükséges feltételek: Véglegesített megrendelés (előleg megfizetése), Véglegesített nyomtatási korrektúra (a nyomtatási korrektúra véglegesítésének szabályai szerint)

6.4

A gyártási időt Vállalkozó az alábbi események következtében meghosszabbíthatja, melyet Ügyfél köteles elfogadni:

6.4.1

Az üveggel való munkavégzés veszélyes üzem. Amennyiben gyártás vagy szállítás során a megrendeléshez tartozó egy adott munkadarab megsérül, eltörik, Vállalkozó saját költségre újra gyártja az adott munkadarabot és meghosszabbítja a gyártási időt.

6.4.2

Gyártás során a dekoráció félkész állapotában megsérülhet. Ilyen esetben Vállalkozó saját költségre újra gyártja az adott munkadarabot és meghosszabbítja a gyártási időt.

6.4.3

Bármilyen olyan vis maior esemény, amely hátráltatja, megakadályozza a termék legyártását.

6.5

Standard eljárásban a maximális gyártási idő az alapanyagok rendelkezésre állásától számított 150 munkanap. Amennyiben Megrendelő nem véglegesíti a gyártást 150 munkanap alatt, Vállalkozó automatikusan Egyedi eljárás alá vonja a projektet, melynek kezelési költsége 100.000 Ft azaz Százezer Forint + áfa. Az egyedi eljárás díja fedezi a projekttel kapcsolatban felmerülő nem várt költségeket és nem várt munkaidőt.

6.6

Egyedi eljárásban a maximális gyártási idő az alapanyagok rendelkezésre állásától számított 365 naptári nap. Amennyiben Megrendelő nem véglegesíti a gyártást a 365 naptári nap alatt, Vállalkozó indoklás nélkül elállhat a megrendeléstől. Vállalkozó a 366. naptól kezdve tárolási díjat kérhet a Megrendelő részére vásárolt alapanyagok tárolásáért, melynek mértéke az alapanyagok mennyiségétől függően minimum 15.000 Ft + áfa / hó. A fizetendő díj minden megkezdett naptári hónapra értendő.

6.6.1

Egyedi eljárásban kezelt projektek esetén a jelen ÁSZF-ben szereplő árak nem mérvadóak. Egyedi eljárásban kezelt projekt esetén Vállalkozó a fizetendő díjakat az elvégzendő munka alapján egyedileg állapítja meg.

6.7

Elkészült gyártás esetén Vállalkozó 30 napig díjmentesen tárolja a készterméket, ezt követően minden megkezdett hónapra tárolási díj fizetendő, melynek mértéke az elkészült késztermékek mennyiségétől függ, de minimum 30.000 Ft + áfa / hó. A fizetendő díj minden megkezdett naptári hónapra értendő.

6.8

A maximális gyártási időtől Vállalkozó a 6.4 pontban foglaltak alapján eltérhet.7 – BEÉPÍTÉSSEL KAPCSOLATOS RENDELKEZÉSEK

7.1

Vállalkozó felkérhető a legyártott termék helyszínen történő beépítésére. Ez iránti igényét Megrendelő a megrendelés véglegesítése előtt jelezheti.

7.2

Vállalkozó a beépítés sikerességére abban az esetben vállal garanciát, amennyiben a helyszíni felmérést Vállalkozó végezte el, és Megrendelő nyilatkozott, hogy a helyszíni felméréskor felvett méretek és a környezet nem változott.

7.3

A kiszállás/kiszállítás díja más megrendelő kiszállási/kiszállítási díjával nem összevonható.

7.3.1

A kiszállás/kiszállítás előzetes díját Vállalkozó a telephelyének Megrendelőtől való távolsága alapján, nagyságrendileg állapítja meg.

7.3.2

A kiszállás/kiszállítás végleges díját Vállalkozó a helyszíni felmérést követően az alábbi paraméterek figyelembe vételével állapítja meg:

7.3.2.1

A beépítés helyszínének és Vállalkozó telephelyének távolsága

7.3.2.2

Parkolási lehetőségek

7.3.2.3

Épületen belüli elhelyezkedés

7.3.2.4

Olyan tényezők, melyek befolyásolják az üveg beépítési helyszínre történő biztonságos eljuttatásának lehetőségét.

7.4

Beépítés során Megrendelő köteles Vállalkozó számára, illetve Vállalkozó alkalmazásában dolgozó szerelő csapat számára a munkaterületet akadálymentesen biztosítani és azt munkavédelmi és biztonsági okok miatt elhagyni. A munkaterület az a helység, ahova a termék beépítésre kerül, illetve az a terület, ami ahhoz szükséges, hogy a termék eljuttatható legyen a beépítési helyére.

7.5

A Vállalkozó alkalmazásában beépítést végző dolgozók munkavédelmi cipőt kötelesek viselni. A cipőt biztonsági okokból nem vehetik le, arra védőfóliát nem húzhatnak. Megrendelő letakarhatja a munkaterületet védőfóliával, amennyiben az nem csúszik, nem mozog. Amennyiben a beépítést végző szerelésvezető úgy ítéli, hogy a padlóra helyezett fólia megakadályozza a biztonságos mozgást, a fóliát Megrendelő köteles eltávolítani.
8 – ÁTADÁS – ÁTVÉTELLEL KAPCSOLATOS RENDELKEZÉSEK

8.1

Vállalkozó a készterméket kizárólag Megrendelő részére adja át, vagy a Megrendelő által írásban meghatalmazott személynek.

8.1.1

Írásbeli meghatalmazás hiányában és a Megrendelő jelenléte nélkül is elvégezhető a beépítés, amennyiben a Megrendelő a beépítési igényt ráutaló magatartással, tevőlegesen fejezi ki (szomszéd, hozzátartozó, építésvezető, stb. beengedi a Vállalkozót a munkaterületre a beépítés elvégzése céljából). 

8.1.2

Amennyiben a beépítés a 8.1.1 pont alapján történik meg, úgy a Megrendelő lemond az átvétel megtagadásának jogáról.  

8.2

Vállalkozó a készterméket átadás-átvételi ceremónia során adja át Megrendelő részére, melyről átadás-átvételi jegyzőkönyv készül.

8.3

Átadás-átvétel során az alábbi pontok nem róhatóak fel hibás teljesítésnek:

8.3.1

Olyan jellegű dekorációs hibák, melyek összhatásában nem befolyásolják a konyha látványát.

8.3.2

Olyan jellegű dekoráció hibák, melyek kiterjedése nem haladja meg a 50 mm2-t.

8.3.3

Olyan jellegű dekorációs hibák, melyek 1 méterről történő szemrevételezés esetén nem azonosíthatóak.

8.4

Amennyiben átadás-átvétel során Vállalkozó és Megrendelő nem tud megegyezni az átadásról, vállalkozó eltávolítja a beépített munkadarabokat és elszállítja a helyszínről, majd raktározza telephelyén. A véleménykülönbség megbékítését Vállalkozó és Megrendelő, a Megrendelő költségén felbérelt igazságügyi szakértőre bízza. Amennyiben a Megrendelő véleménye bizonyul igaznak, Vállalkozó újragyártja önköltségen a megrendelést. Amennyiben a Vállalkozó álláspontja bizonyul igaznak, Megrendelő kérheti az újragyártást, miután az általa hibásnak vélt termék és kapcsolódó szolgáltatások árát maradéktalanul megfizette Vállalkozó részére. Az újragyártás díját Vállalkozó kedvezményesen állapítja meg.

8.5

Amennyiben az átadás-átvétel során Megrendelő a terméket nem akarja átvenni, de a termék eltávolításához sem járul hozzá (tehát Megrendelő a Teljesítés igazolást és/vagy az Átadás-Átvételi jegyzőkönyvet nem írja alá, de a termék a beépítési helyszínen marad), úgy Vállalkozó jogosult kiszámlázni a termék illetve a kapcsolódó szolgáltatások teljes értékét, melyet Megrendelő köteles 5 napon belül megfizetni.
9 – FIZETÉSI FELTÉTELEKKEL KAPCSOLATOS RENDELKEZÉSEK

9.1

A helyszíni felmérésen a Felmérési díjat Megrendelő készpénzben fizeti meg Vállalkozó részére.

9.2

A megrendelés véglegesítéséhez szükséges előleget Megrendelő átutalással fizeti meg Vállalkozó részére.

9.3

Az előleg megfizetésével véglegesített megrendelés esetén az ajánlat érvényessége 150 munkanap. Ezt követően Vállalkozó jogosult újraszámolni az ajánlatot az akkor aktuális díjszabása szerint. Amennyiben Megrendelő az újraszámított ajánlat miatt eláll a megrendeléstől, úgy Vállalkozó jogosult a már elvégzett munka díját, illetve a már megvásárolt alapanyagok díját kiszámlázni Megrendelő részére. E számlából a Megrendelő által fizetett előleg jóváírható. 

9.4

A Vállalkozó a teljesített megrendelést követően számlát állít ki a fennmaradó fizetendő összegről, melyet Megrendelő 3 naptári napon belül köteles megfizetni Vállalkozó részére.

9.5

Amennyiben Megrendelő a meghatározott fizetési módoktól szeretne eltérni, azt megrendelés véglegesítését megelőzően írásban jelezheti Vállalkozó részére.

9.6

A megrendelés során igénybe vett, árajánlatban nem szereplő extra szolgáltatások díját Megrendelő a szolgáltatás igénybe vétele előtt fizeti meg.

9.6.1

A megrendelés során a Megrendelő által igénybe kívánt venni extra szolgáltatások díját Vállalkozó minden esetben előre jelzi.

9.6.2

Ha a Vállalkozó nem jelzi előre a megrendelés során a Megrendelő által igénybe kívánt venni extra szolgáltatások díját, akkor Vállalkozó az adott extra szolgáltatás díját elengedi.

10 – JÓTÁLÁSSAL KAPCSOLATOS RENDELKEZÉSEK

10.1 A Vállalkozó hibásan teljesít, ha a termék/szolgáltatás a teljesítés időpontjában nem felel meg jelen ÁSZF-ben megállapított minőségi követelményeknek. Nem teljesít hibásan a Vállalkozó, ha a jogosult a hibát a szerződéskötés időpontjában ismerte, vagy a hibát a szerződéskötés időpontjában ismernie kellett.


10.1.1 Vállalkozó jelen ÁSZF 4.8 pontja alapján díjmentesen biztosítja mintaüveg megtekintésének lehetőséget a nyomtatással dekorált üvegtermékei mellé. Vállalkozó a megfelelő tájékoztatás érdekében jelen ÁSZF-ben és a megrendelés teljesítése során a Megrendelőnek átadott dokumentációk segítségével bemutatja a gyártási folyamatot, különös tekintettel a nyomtatási minőségre és a nyomtatás színeire.


10.2 Vállalkozó mentesül a hibás teljesítés jogkövetkezményei alól, ha a hibás teljesítés Megrendelő közreműködése miatt következik be.


10.2.1 Megrendelő által küldött nyomtatási anyagban szereplő hibák esetén, amennyiben ezekre Vállalkozó írásban felhívta Megrendelő figyelmét.

10.2.2 Megrendelő által visszatartott, vagy pontatlanul megadott adatokból eredő hibák esetén (üvegméret, kiállások helye).

10.2.3 Megrendelő által adott utasítás célszerűtlensége vagy szakszerűtlensége esetén (üveg eljuttatása a helyszínre).


10.3 Vállalkozó az általa gyártott termékre az aktuális törvénykezés szerinti jótállási időt állapít meg.


10.3.1 A jótállás időtartama: A 10ezer Forintot elérő, de a 250ezer Forintot meg nem haladó termékek esetén 2 év, 250ezer Forint feletti eladási ár esetén 3 év. A jótállási idő megállapítása során a termék bruttó ára a mérvadó (a kapcsolt szolgáltatások, pl kiszállítás, beépítés, stb. nélkül.)


10.3.2 A jótállási határidő a termék Megrendelő részérére történő átadásának napjával kezdődik. Nem tartozik jótállás alá a hiba, ha annak oka a termék fogyasztó részére való átadását követően lépett fel, így például, ha a hibát:

10.3.2.1 Szakszerűtlen beépítés, vagy

10.3.2.2 Rendeltetésellenes használat, a használati- kezelési útmutatóban foglaltak figyelmen kívül hagyása, vagy

10.3.2.3 Helytelen tárolás, helytelen kezelés, rongálás, vagy

10.3.2.4 Elemi kár, természeti csapás okozza.

10.3.2.5 Jótállás alá tartozik a hiba, ha Megrendelő a Vállalkozó által a termékhez adott Beépítési útmutató alapján, az Útmutatóban szereplő hiba miatt építette be hibásan.


10.4 Megrendelő kérheti a jótállási idő meghosszabbítását a megrendelés véglegesítése előtt. Vállalkozó Megrendelő részére megszabott díj ellenében a jótállást megállapodás szerint meghosszabbítja.


10.5 Jótállás keretébe tartozó hiba esetén Megrendelő alábbiakat követelheti Vállalkozón:


10.5.1 Kijavítást vagy kicserélést követelhet, kivéve, ha a választott jótállási igény teljesítése lehetetlen, vagy ha az a Vállalkozó a másik jótállási igény teljesítésével összehasonlítva aránytalan többletköltséget eredményezne, figyelembe véve a szolgáltatás hibátlan állapotban képviselt értékét, a szerződésszegés súlyát és a jótállási igény teljesítésével a fogyasztónak okozott érdeksérelmet.


10.5.2 Vételár arányos leszállítását igényelheti, ha Vállalkozó a kijavítást vagy a kicserélést nem vállalta, e kötelezettségének megfelelő határidőn belül nem tud eleget tenni, vagy ha a fogyasztónak a kijavításhoz vagy a kicseréléshez fűződő érdeke megszűnt.


10.5.3 Megrendelő a választott jogáról másikra térhet át. Az áttéréssel okozott költséget köteles a vállalkozásnak megfizetni, kivéve, ha az áttérésre a vállalkozás adott okot, vagy az áttérés egyébként indokolt volt.


10.5.4 Megrendelő jótállási igényét a Vállalkozásnál érvényesítheti.


10.6 Amennyiben a jótállási igény teljesítésével kapcsolatban a korábban beépített üvegtermék eltávolítási válik szükségessé, úgy a Vállalkozó nem tehető felelőssé a beépített termék környezetében található burkolatokban, bútorokban, falakban, stb. bekövetkező károkért. Az üvegtermék eltávolítása veszélyes üzem, az üvegeltávolítás előtt Megrendelő köteles gondoskodni minden bútor (beleértve a konyhabútort is) eltávolításáról.


10.7 Jótállási igény ki nem fizetett termékkel kapcsolatban nem érvényesíthető.
11 – VISSZAKÜLDÉSI GARANCIÁVAL KAPCSOLATOS RENDELKEZÉSEK

11.1 Visszaküldési Garancia. A Visszaküldési garancia Vállalkozás önként vállalt kereskedelmi jótállása, melynek költségét külön beépítheti a termék árába vagy külön felszámíthatja. A Visszaküldési Garancia érvényesítése esetén a 10.6 pontban meghatározott feltételek teljesülése esetén Megrendelő kérheti a részére átadott nyomtatással dekorált üvegtermék Vállalkozó részére történő visszaszállítását és a termék ismételt legyártását másik választott dekorációval. A Visszaküldési Garancia nem egyenértékű és nem összetévesztendő az Elállási joggal.

11.1.1 A Visszaküldési Garancia segítségével Megrendelő olyan önként vállalt garanciát vásárolhat, melynek során a termék árától függetlenül, egyszeri kezelési költség megfizetésével kérheti a termék újragyártását. A Visszaküldési Garancia nem érinti Megrendelő azon kötelezettségét, hogy a végleges árajánlatban szereplő, valamint a projekt teljesítése közben felmerült egyéb költségeket Vállalkozó részére meg kell fizetnie.


11.2 Jelen pont értelmezésében másik választott dekorációnak minősül minden olyan dekoráció, ami új nyomtatási fájl készítésével, vagy az eredeti nyomtatási fájl módosításával jár.


11.3 Visszaküldési Garancia iránti igény akkor érvényesíthető, ha a termékre nem érvényes a 10.1 és 10.2 pontban leírt hibás teljesítés, illetve a Visszaküldési garancia iránti igényt Megrendelő a 10.6.4 pont szerinti határidőig a Vállalkozásnál bejelentette.


11.4 Visszaküldési garancia iránti igény bejelentésének végső határideje

11.4.1 A termék személyes átvétele esetén a vállalkozó telephelyén a termék szállításra történő felkészítése előtt

11.4.2 Kiszállítás szolgáltatásunkkal történő vásárlás esetén, ha a termék csomagolásban érkezett, akkor a kiszállító jelenlétében történő kibontást követően, ha a termék csomagolás nélkül érkezett, akkor átvétel előtt

11.4.3 Beépítés szolgáltatásunkkal történő vásárlás esetén a beépítési folyamat megkezdéséig


11.5 A Vállalkozó által meghatározott Visszaküldési Garanciával kapcsolatban felmerülő költségek.

11.5.1 A termék Vállalkozó részére történő visszajuttatásának költsége megrendelőt terheli, melynek mértékét Vállalkozó kedvezményesen állapítja meg.

11.5.2 Vállalkozó a Visszaküldési garancia költségét nem építi be a termék árába.

11.5.3 A Visszaküldési garancia igénybevételének egyszeri kezelési díja 57.000 Ft + áfa, melyet Megrendelő a garancia érvényesítésekor köteles megfizetni.

11.5.4 A Visszaküldési Garancia segítségével Megrendelő olyan önként vállalt garanciát vásárolhat, melynek során a termék árától függetlenül, egyszeri kezelési költség megfizetésével kérheti a termék újragyártását. A Visszaküldési Garancia nem érinti Megrendelő azon kötelezettségét, hogy a végleges árajánlatban szereplő, valamint a projekt teljesítése közben felmerült egyéb költségeket Vállalkozó részére meg kell fizetnie.


11.6 Megrendelő a Visszaküldési Garancia iránti igény érvényesítésével egyidőben elismeri, hogy a visszaküldött termékkel kapcsolatban hibás teljesítés ténye nem áll fenn.


11.7 A Visszaküldési Garancia nem érinti a megrendelő törvény által előírt jogait a jótállással kapcsolatban.

12 – ELÁLLÁSSAl, FELMONDÁSSAL, EGYEDI ELJÁRÁSSAL KAPCSOLATOS RENDELKEZÉSEK

12.1

A megrendelés véglegesítésével Vállalkozó megkezdi a termék gyártását a Vállalkozó által felvett egyedi méretek alapján, vagy a Megrendelő által írásban megküldött méretek alapján. A megrendelés véglegesítését követően Megrendelő nem gyakorolhatja elállási vagy felmondási jogát, mert a készülő termék nem előre gyártott termék és egyértelműen a Megrendelő egyedi megrendelésére személyre szabottan készül.

12.2

Vállalkozónak a megrendelés teljesítéséhez több esetben a Megrendelő írásos nyilatkozata szükséges (végleges látványterv, végleges nyomtatási korrektúra és végleges minta elfogadása). Amennyiben Megrendelő magatartásával szándékosan hátráltatja a megrendelés teljesítését, azzal szerződésszegést követ el, melynek következtében Vállalkozó írásban jogosan felmondhatja a szerződést. Megrendelő ezt köteles tudomásul venni és a megrendelés során Vállalkozónak keletkezett költségeit megtéríteni. Szerződésszegésnek minősül, ha Megrendelő háromszori felszólításra sem véglegesíti írásban a látványterv, nyomtatási korrektúra vagy minta elfogadását. Szerződésszegésnek minősül továbbá, ha Megrendelő az írásban elfogadott látványtervet, nyomtatási korrektúrát vagy mintát változtatni akarja elfogadást követően, de ennek költségét nem téríti meg Vállalkozó részére.

12.3

Egyedi eljárással kapcsolatban lásd a 6.5 és 6.6 pontokat.

Mellékletek

BombexHome munkafolyamat ábra

Munkafolyamat

Nyomtatási korrektúra

Színek és minta

Árlista

Munkafolyamat tájékoztató igénylése

Please set the ‘Contact Form’ component shortcode

Nyomtatási korrektúra tájékoztató igénylése

Please set the ‘Contact Form’ component shortcode

Színek és minta tájékoztató igénylése

Please set the ‘Contact Form’ component shortcode

Árlista igénylése

Please set the ‘Contact Form’ component shortcode