Általános Szerződési Feltételek

PREAMBULUM

Jelen dokumentum – mely az egyedi gyártású termékeink rendelésével kapcsolatos Általános Szerződési Feltételek (továbbiakban: ÁSZF) – létrejöttének célja, hogy vállalkozói szerződésül szolgáljon a megrendelt egyedi termék(ek) legyártására, illetve a termék(ek) kapcsán igénybe vett szolgáltatásokra, továbbá, hogy Ön megismerhesse a rendelésével kapcsolatos teendőit, lehetőségeit és kötelezettségeit.

Az ÁSZF ügyfélbarát nyelvezettel íródott, hogy érthető és könnyen befogadható legyen. Kérem az ÁSZF figyelmes elolvasását a megrendelés véglegesítését megelőzően, mert a megrendelés véglegesítésével Ön elfogadja jelen ÁSZF minden pontját és teljes tartalmát. Ha jelen ÁSZF megismerését követően kérdése merülne fel kérem, azt a megrendelési véglegesítése előtt jelezze és vegye fel velünk ez ügyben a kapcsolatot.

VÁLLALKOZÁS ADATAI

Vállalkozás neve: BEX HOME KFT
Székhelye: 2800 Tatabánya, Kossuth Lajos utca 71-73.
Adószáma: 28959742-2-11
Cégjegyzékszáma: 01-09-377381
Bankszámlaszáma: 12096736-01750763-00100004

Elérhetőségei:
Telefonszám: 06 (30) 848 78 51 , 06 (30) 291 03 56, 06 (1) 999 0133
E-mail cím: info@bombexhome.hu
Levelezési cím: 2800 Tatabánya, Kossuth Lajos utca 71-73.

1 – ALAPVETŐ RENDELKEZÉSEK

1.1

A megrendelés véglegesítésével a BEX HOME KFT (továbbiakban: Vállalkozó) és Ön (továbbiakban: Ügyfél) között létrejött szerződés tartalmát a vonatkozó kötelező érvényű jogszabályok és jelen ÁSZF határozzák meg.

1.2

Ön a megrendelés véglegesítése előtt köteles megismerni jelen ÁSZF tartalmát és rendelkezéseit. A megrendelés véglegesítésével, jelen ÁSZF a Vállalkozó és Megrendelő között létrejött szerződés részét képezi.

1.3

Jelen ÁSZF, mely készítésének dátuma 2023.09.22., visszavonásig vagy módosításig érvényes.

1.4

A mindenkori legfrissebb ÁSZF a www.bombexhome.hu/aszf oldalon található meg.

1.5

A véglegesített megrendelésre a megrendeléskor érvényes ÁSZF rendelkezései a mérvadóak.

1.6

A megrendelés során elvégzett felmérésnek, látványtervezésnek, grafikai munkának, mintának, stb. minden esetben költségei vannak, melyet jelen ÁSZF szerint Vállalkozó díjmentesen, előre megállapított díj ellenében, vagy egyedi megállapodás alapján biztosít.

1.7

A mellékletben szereplő Árlistában található Szolgáltatások díjai termék megrendelés mellé kedvezményesen lettek megállapítva. Termék megrendelése nélkül az Árlistában szereplő szolgáltatásokkal kapcsolatban Vállalkozó egyedi árat határoz meg.

2 – TERMÉKEKKEL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓK

2.1

A BombexHome dekorált üvegpanel (továbbiakban Üvegpanel) a Vállalkozó által kifejlesztett egyedi és speciális eljárással készülő magas minőségű üvegdekorációs termék.

2.2

Az Üvegpanel gyártása során a választott nyomtatással készülő dekoráció az üveg felületére kerül, hordozó anyag (fólia, papír, stb) alkalmazása nélkül.

2.3

Az Üvegpanel rétegrendjének utolsó alkotó eleme az ún. fedő fehér réteg, mely a nyomtatásból hiányzó fehér színeket hivatott pótolni. Ez a réteg háttérvilágításra nem alkalmas. Háttérvilágítás során a réteg felhordásából adódó nyomok láthatóvá válnak. Háttérvilágítás nélkül tökéletes fedőrétegként funkcionál. Háttérvilágításhoz más kivitelt ajánlunk.

2.4

Az Üvegpanel nyomtatott oldala a mindennapi használatban védelemre szorul. A termék falra, vagy arra alkalmas fix elemhez ragasztva, szélein pára mentesítve alkalmazható, ellenkező esetben más kivitelt ajánlunk.

2.5

Az Üvegpanel termék alkalmazható konyha hátfalként, zuhanykabin hátfalként, kád hátfalként és bármilyen falfelületre megfelelő alsó teherviselő alkalmazása mellett.

2.6

A BombexHome ragasztott dekorációs üvegpanel (továbbiakban Laminált üvegpanel) a Vállalkozó által kifejlesztett teljesen egyedi és speciális eljárással készülő magas minőségű üvegdekorációs termék.

2.7

A Laminált üvegpanel olyan kivitel, ahol két üveglapot magas hőmérsékleten egymáshoz ragasztjuk oly módon, hogy az üveglapok közé kerül a dekoráció. A dekoráció közvetlen nyomtatással, hordozó anyag (fólia, papír, stb) alkalmazása nélkül kerül az üvegre.

2.8

A Laminált üvegpanel alkalmazható üvegajtóként, térelválasztóként, és háttérvilágítással szerelt üvegpanelként.

2.9

Megrendelés előtt lehetőséget biztosítunk termékeink megtekintésére.

2.9.1

Az épp aktuálisan gyártásban lévő termékeket előzetes bejelentkezés alapján az érdeklődők megtekinthetik a gyártás helyszínén.

2.9.2

Partnereinknél elhelyezett minta termékeink partnereink telephelyén tekinthetők meg. Az aktuális lehetőségekről e-mailben vagy telefonon tudunk felvilágosítást adni.

2.9.3

A vállalkozó és a partnerei sem kötelesek mintaterméket tartani az összes megrendelhető kivitelből.

3 – RENDELÉS MENETÉVEL KAPCSOLATOS RENDELKEZÉSEK

3.1

A Rendelési igény esetén az alábbi feltételek teljesülése után vállalkozó végleges ajánlatot készít:

3.1.1

Elvégzett Helyszíni felmérés, amennyiben Megrendelő írásban nem nyilatkozik, hogy ezt a szolgáltatásunkat nem kívánja igénybe venni. A nyilatkozat írásban, elektronikus formában elküldhető az info@bombexhome.hu e-mail címre.

3.1.1.1

Helyszíni felmérés: Vállalkozó és Megrendelő által egyeztetett időpontban, a beépítés helyszínen elvégzett látogatás, melynek során Vállalkozó felveszi a gyártáshoz szükséges méreteket, valamint rögzíti a Megrendelő igényeit és a helyszín adottságait.

3.1.2

Amennyiben vállalkozó részéről nem történt helyszíni felmérés, a megrendeléshez szükséges gyártási méreteket írásban elektronikus formában kell megküldeni az info@bombexhome.hu e-mail címre.

3.1.3

Vállalkozó a végleges ajánlatot a mellékletben szereplő Árlista alapján készíti, de az Árlistától eltérhet az alábbiak szerint:

3.1.3.1

Előre nem kalkulálható biztonsági kockázat felárának hozzáadása a végösszeghez

3.1.3.2

Árlistában nem szereplő tételek egyedi beárazása és hozzáadása a végösszeghez

3.1.3.3

A végösszeg csökkentése egyedi kedvezmény alapján

3.1.4

A rendeléssel kapcsolatos olyan típusú egyeztetés, mely eltér a megszokott (ÁSZF-ben leírt) eljárásrendtől: Megrendelő ezen típusú kéréseit, igényeit írásban, elektronikus formában juttathatja el Vállalkozó részére az info@bombexhome.hu e-mail címre.

3.2

A megrendelés véglegesítéséhez az ajánlatban megjelölt előleg megfizetése szükséges, amely általános esetben a vállalási ár 50 %-a.

3.3

A megrendelést írásban külön nem szükséges véglegesíteni, az előleg megfizetését követően a megrendelést véglegesnek és az ÁSZF-ket elfogadottnak tekintjük, és a gyártást a szükséges alapanyagok beszerzésével, gyártásra való előkészítésével megkezdjük.

3.4

A megrendelés véglegesítése előtt Vállalkozó teljes körű tájékoztatást nyújt Megrendelő részére jelen ÁSZF mellett az alábbi dokumentumok segítségével:

3.4.1

Konyha hátfal (Üvegpanel) termék rendelés esetén „gyártás menete” (megrendeléstől – átadásig) (lásd melléklet)

3.4.2

Dekorációs termék vásárlása esetén a „Nyomtatási korrektúrával kapcsolatos információk” (lásd melléklet)

3.4.3

Dekorációs termék vásárlása esetén a „Színekkel és mintával kapcsolatos tudnivalók” (lásd melléklet)


4 – DEKORÁCIÓVAL KAPCSOLATOS RENDELKEZÉSEK

4.1 – Ezüst tükörrel kapcsolatos rendelkezések


4.1.1


Az ezüst tükör termék nem edzett üvegből készül.


4.1.2


Teljesen körülzárt kivitel esetén (faltól-falig tartó tükör, pulttól mennyezetig tartó tükör, csempétől csempéig tartó tükör, stb) Vállakozó oldalanként minimum 5mm-t visszavesz a felmérésen felmért „kopp” méretekből, azaz a gyártási méret körben minimum 1cm-rel kisebb, mint a rendelkezésre álló hely.


4.1.3


Falra ragasztott kivitel esetén az ezüst tükör csak töréssel távolítható el.


4.1.4


Alumíniumkeretes kivitel esetén a keret kézzel készül, a keret illesztésénél a maximális hézag 2mm.


4.2 – Átlátszó (áttetsző) üveggel kapcsolatos rendelkezések


4.2.1


Átlátszó (áttetsző) üveg falra ragasztrását Vállalkozó nem vállalja.


4.2.2


Átlátszó (áttetsző) üveg rögzítése pontmegfogással történhet, melynek díját Vállalkozó a felmérést követően állapítja meg.


4.2.3


Átlátszó (áttetsző) üveg polcként történő felhasználása esetén a rögzítési lehetőségekről Vállalkozó a felmérést követően tud tájékoztatást adni.


4.3 – Üvegalapanyaggal kapcsolatos rendelkezések


4.3.1


Az alap termékár a „Float” típusú üvegalapanyag árát tartalmazza.


4.3.1.1


A Float üveg enyhén zöldes színű. Float üvegre történő megrendelés esetén Vállalkozó színgaranciát nem vállal, a mintagyártás költségeiről Vállalkozó felmérést követően tud tájékoztatást adni.


4.3.2


Felár ellenében a gyártáshoz Parsol és Optiwhite típusú üvegalapanyagot is kérhet a Megrendelő.


4.3.2.1


A Parsol üveg anyagában színezett, nyomtatásra vagy egyszínű festésre Vállalkozó nem javasolja. Ilyen jellegű felhasználás esetén Vállalkozó színgaranciát nem vállal, a mintagyártás költségeiről Vállalkozó felmérés tud tájékoztatást adni.


4.3.2.2


Az Optiwhite üveg enyhén kékes színű, de ez az üvegtípus adja vissza legjobban a színeket. Vállalkozó akkor vállal színgaranciát, ha a Megrendelő kért mintaüveg gyártást, és a mintaüveg valamint a késztermék színeiben jól meghatározható eltérés tapasztalható.


4.3.2.3


Fehér hátterű vagy egyszínű fehér dekoráció esetén Vállalkozó nem tehető felelőssé a beépítési helyszínen tapasztalható fényviszonyok miatti színeltérésért.


4.4 – Egyszínű üveggel kapcsolatos rendelkezések


4.4.1


Az egyszínű üvegek gyártása a megrendelő által megadott RAL, NCS vagy Tikkurila Symphony színkód alapján történik. Egyéb színrendszerekben megadott kódokat Vállalkozó nem fogad el.


4.4.2


A megadott színkód alapján Vállalkozó számítógépes színekeverési eljárás segítségével készíti elő az üvegre alkalmazható festéket. Mivel a festék speciális, ezért árnyalatbeli színeltérés elképzelhető a megadott színkódhoz képest.


4.4.3


A 4.4.2 pontból eredő problémák kiküszöbölése érdekében Vállalkozó 1db díjmentes színmintát biztosít Megrendelő részére. Minden további színkeverés és mintagyártás egységes darabáron történik. A díj mértéke az aktuális díjszabásban megtalálható (Egyszínű mintaüvegek gyártási ára).


4.5 – Nyomtatással dekorált üveggel kapcsolatos rendelkezések


4.5.1


A dekorációs termékre kerülő kép kiválasztása Vállalkozó közreműködésével történik, melyhez díjmentesen biztosítunk látványterv alapszolgáltatást és nyomtatási korrektúrát.


4.5.2


Képválasztás történhet a Megrendelő által biztosított kép alapján. Ebben az esetben Vállalkozó fenntartja magának a jogot, hogy megfelelő indoklás mellett a gyártást az adott képpel visszautasítsa.


4.5.3


Képválasztás történhet a Vállalkozó szerződött képügynökségén keresztül. Vállalkozó 1 azaz Egy darab képügynökségtől vásárolt képet díjmentesen biztosít megrendelés mellé. Minden további felhasznált kép után Vállalkozó többlet díjat számol fel, melynek mértéke az Árlistában megtalálható.


4.5.4


Képválasztás történhet egyedi elképzelés alapján (montázs, több kép összeszerkesztése, stb).


4.5.4.1


Az egyedi elképzelés megvalósításának grafikai díját Vállalkozó és Megrendelő külön megállapodásban rögzítik. A minimális díjat az Árlista tartalmazza.


4.5.4.2


Az egyedi elképzelést Megrendelő e-mailben az info@bombexhome.hu címre küldheti, más módon megosztott elképzelés megvalósítását Vállalkozó nem garantálja.


4.5.4.3


Az egyedi elképzelés megvalósítása során a látványtervbe előzetes, nem teljesen kidolgozott kép kerül.


4.5.4.4


A látványterv elfogadását követően a végleges nyomtatási korrektúra már a kép teljesen kidolgozott változatát tartalmazza.


4.5.4.5


Amennyiben az egyedi elképzelés alapján készült látványterv megtekintését követően Megrendelő másik képet választ, úgy a 4.5.4.3-es pontban meghatározott képpel kapcsolatos munkadíjat Vállalkozó felszámolja, ennek mértéke az Árlistában megtalálható.


4.5.4.6


Amennyiben az egyedi elképzelés alapján készült látványterv megtekintését követően a Megrendelő ezzel a képpel kéri a gyártást, úgy a 4.5.4.3-es pontban meghatározott előzetes kép készítésének díját Vállalkozó elengedi (ez nem érinti azonban a kép teljesen kidolgozott változatát, melynek elkészítési díját Vállalkozó és Megrendelő egy külön megállapodásban rögzíti)


4.5.5


Képválasztás történhet fotózás vagy szkennelés alapján melynek díját Vállalkozó a Megrendelővel folytatott egyeztetést követően határozza meg. A minimális díjat az Árlista tartalmazza.


4.5.5.1


Fotózás vagy szkennelés esetén Vállalkozó színgaranciát nem vállal.


4.5.5.2


Fotózás vagy szkennelés esetén a nyomtatásba kerülő dekoráció elemeinek (pl csempeminta, ismétlődő minta, stb) mérethelyességére Vállalkozó nem vállal garanciát.


4.5.5.3


Fotózás vagy szkennelés esetén az Árlistában szereplő mintagyártási díjat megfizetve van lehetőség a különböző szín és méretbeállítások ellenőrzésére.


4.5.6


A látványterv alapszolgáltatás keretein belül felhasznált bélyegképek, mintaképek vízjeleket tartalmazhatnak, ezek a végleges nyomtatási anyagon nem szerepelnek.


4.6 – Látványtervezéssel kapcsolatos rendelkezések


4.6.1


Megrendelés mellé Vállalkozó alapszolgáltatás keretében díjmentesen készít látványtervet Megrendelő részére a megrendelni kívánt termékről és annak közvetlen környezetéről.


4.6.1.1


Vállalkozó szubjektív megítélés alapján olyan szögből mutatja meg a leendő üveghátfalat, melyet a megrendelés szempontjából a legoptimálisabbnak tart.


4.6.1.2


Egyedi szögből készített látványterv is kérhető, a mellékelt Árlista alapján (3D látványterv renderelés egyedi elképzelés alapján).


4.6.1.3


A 4.6.1.2 pontban meghatározott egyedi szögből készített látványterv a Megrendelő leírása alapján készül, de a pontatlan megfogalmazás, nem egyértelmű kérés miatt Vállalkozó nem tehető felelőssé.


4.6.2


A látványterv alapszolgáltatás az alábbi részszolgáltatásokat tartalmazza:


4.6.2.1


3D látványterv készítése a termékről és közvetlen környezetéről. A termék közvetlen környezete a vállalkozó által szubjektíven megítélt környezet, amely ahhoz szükséges, hogy megfelelően prezentálja az adott termékre kerülő dekorációt és annak lehetőségeit.


4.6.2.2


Előzetesen egyeztetett témakörökben a dekorációra szánt kép(ek) látványtervbe illesztése.


4.6.2.3


A helyszíni felmérést követően Vállalkozó annyi látványtervet készít, amennyit a helyszínen megbeszéltek alapján, vagy a projekt sikeressége érdekében megfelelőnek tart. Az így elkészített látványtervek is beleszámítanak a 4.5.4 pontban meghatározott díjmentes keretbe.


4.6.2.4


Amennyiben Ügyfél nem konkrét képet kér a látványtervben, hanem témamegjelölést követően vár dekorációs lehetőségeket – vagy szóban-írásban körülírt képet szeretne viszont látni-, elképzelhető, hogy kívánalmaihoz képest eltérő képet kap. Az elmondás alapján készülő képanyag megszerkesztése szubjektív természetű, így nem várható el Vállalkozótól, hogy elsőre az elképzeléssel tökéletesen megegyező látványt készítsen.


4.6.2.5


Vállalkozó a látványtervbe történő beillesztés során az eredeti, képügynökségtől megvásárolható képállomány méretét igazítja a leendő üvegméretre, az alábbi technikák valamelyikével: méretarányos nagyítás vagy kicsinyítés, torzítás, kivágás, tükrözés, többszörözés.


4.6.3


A látványtervet Vállalkozó 1-5 munkanapon belül elkészíti és elektronikus formában továbbítja ügyfél részére. A látványterv elkészítési ideje eltérhet az előzőekben megjelölt 1-5 munkanaptól, melyről vállalkozó indoklással együtt értesíti Megrendelőt. Az ügyfél által megadott elektronikus levelezési cím hibája miatt vállalkozó nem vonható felelősségre.


4.6.4


A látványtervben szereplő kép cseréjét (képbeillesztés) Megrendelő e-mailben az info@bombexhome.hu címen kérheti.


4.6.4.1


A lehető legjobb eredmény elérése érdekében Vállalkozó 30db díjmentes képbeillesztést biztosít Megrendelő számára. A díjmentes keret felhasználását követően az Árlistában szereplő díjat Vállalkozó kiszámlázza Megrendelő felé.


4.6.4.2


Vállalkozó nem tehető felelőssé hibás képbeillesztésért, ha Megrendelő nem pontosan, vagy egyáltalán nem adja meg a beillesztendő kép képügynökségi azonosító számát.


4.6.5


Látványtervben szereplő kép módosítására megrendelést követően van lehetőség díjmentesen. A megrendelés véglegesítése (előleg megfizetése) előtt a látványterv módosításának díját az Árlista tartalmazza (Előlegfizetés előtti látványterv módosítás).


4.6.6


Látványtervben szereplő kép módosítása: Megrendelő írásban jelezheti igényét, ha a látványtervet módosítani szeretné. Díjmentesen módosíthatóak a kép egészét tekintve az alábbi paraméterek: kontraszt, fényesség, telítettség, R,G,B,C,M,Y,K színcsatornák százalékos módosítása, színes kép fekete-fehérré alakítása, a kép valamely oldalának levágása, a teljes kép tükrözése, forgatása, a kép méretének növelése vagy csökkentése, a kép oldalainak nem arányos változtatása (torzítás), a kép többszörözése. Vállalkozó fenntartja magának a jogot, hogy megfelelő indoklás mellett a kért módosítást visszautasítsa.


4.6.7


Több látványtervben szereplő kép módosítása párhuzamosan: Amennyiben Megrendelő több látványtervben szereplő kép módosítását kéri egyszerre, úgy egyszerre több díjmentes módosítási lehetőséget használ fel.


4.6.8


Minden további, a 4.6.6 pontban nem részletezett módosítás egyedi megállapodás alapján, felár mellett igényelhető, melynek mértékéke az Árlistában megtalálható. Ilyen módosítás például: nem az egész kép, hanem egy részletének színmódosítása, a kép egy részletének retusálása, átalakítása. Képrészlet kivágása, másik kép részletének vagy egészének beillesztése. Díjmentes megoldásként másik kép választását javasoljuk, amennyiben a fent megjelölt képbeillesztési keret még nem merült ki.


4.6.8.1


Vállalkozó fenntartja magának a jogot, hogy a 4.6.8 pont alapján kért képmódosítást visszautasítsa, vagy a kérés bonyolultságára való tekintettel az Árlistában szereplő ártól eltérő egyedi ajánlat alapján végezze el.


4.6.9


Vállalkozó a lehető legjobb eredmény elérése érdekében 10 darab díjmentes módosítást biztosít Megrendelő részére, amennyiben a módosítási igény megfelel a 4.6.6 pontban leírtaknak. Minden további módosítási igény esetén (akkor is, ha közben másik kép került kiválasztásra, melyet még nem kellett módosítani) Vállalkozó díjat számít fel, melynek mértéke az Árlistában megtalálható.


4.6.10


A látványterv a dekoráció véglegesítésére nem alkalmas. A látványterv törekszik a minél élethűbb megjelenítésre, így a látványtervben megmutatott dekoráció perspektivikus torzítással kerül a tervbe, illetve tartalmazza a helyszínen vélt fényforrásokat, tükröződéseket.


4.7 – Korrektúrával kapcsolatos rendelkezések


4.7.1


Megrendelő kérésére, valamint a Vállalkozó által szükségesnek vélt esetben Vállalkozó bármely látványterv alapján készít előzetes korrektúrát. Az előzetes korrektúra alapján ellenőrizhető, hogy az üveg egyeztetett és elfogadott kialakításán hogy helyezkedik el a választott kép. Az előzetes korrektúra segít eldönteni az esetleges módosítások szükségességét.


4.7.1.1


A lehető legjobb végeredmény elérése érdekében Vállalkozó 30db díjmentes előzetes korrektúrát biztosít a megrendelés mellé.


4.7.1.2


Az előzetes korrektúrákra vonatkozó díjmentes keret kimerítését követően Vállalkozó az Árlista szerinti díjat számítja fel előzetes korrektúra készítése esetén.


4.7.1.3


Az előzetes korrektúra a gyártás véglegesítésére nem alkalmas. Az előzetes korrektúra alapján a kép kiválasztása véglegesíthető.


4.7.2


A dekoráció véglegesítéséhez Vállalkozó egy alkalommal díjmentesen készít Megrendelő részére végleges nyomtatási korrektúrát a véglegesen kiválasztott kép alapján, mely az üveg egyeztetett és elfogadott kialakításán mutatja be a dekorációra szánt kép elhelyezkedését


4.7.3


Az írásban elfogadott végleges nyomtatási korrektúra Megrendelő dekorációval kapcsolatos pontos igényét jelzi Vállalkozó felé.


4.7.4


A végleges nyomtatási anyag, melyet a nyomtatási korrektúra prezentál, a technológia specifikáció miatt hasznos kifutóval készülnek, mely kifutó részt a nyomtatási korrektúrán letakarunk, azonban a kész termékre funkciójuk miatt rákerülhetnek. A nyomtatási korrektúra kifutóját igény esetén, vagy indokolt esetben felfedjük.


4.7.5


Nyomtatási korrektúra elfogadását kizárólag írásban tudjuk fogadni az info@bombexhome.hu e-mail címen.


4.7.6


A nyomtatási korrektúra elfogadását követően a dekoráció megváltoztatására díjmentesen nincs lehetőség, mértékét a gyártás aktuális státusza határozza meg.


4.7.7


Írásban elfogadott nyomtatási korrektúra esetén az alábbi pontokban reklamációt nem áll módunkban elfogadni:


4.7.7.1


A képen található olyan típusú hibák, melyeket az eredeti képállomány tartalmazott és nem a képszerkesztés során került a nyomtatási anyagra.


4.7.7.2


Nyomtatási korrektúrához képest a készterméken történő elcsúszás maximum 4 cm-ig (általános esetben).


4.7.7.3


A nyomtatási korrektúra üvegfelületen megjelenő színhelyessége minta hiányában.


4.7.7.4


A nyomtatott dekoráció minősége minta hiányában.


4.7.8


A nagy formátumú hibrid nyomtatási technológia miatt nem garantálható, hogy a korrektúrán a korrektúra szélével párhuzamos elemek (pl keret a képen, csempeminta) a végterméken is párhuzamosak lesznek az üveg szélével. Az eltérés mértéke a 4.5.6.2 pont alapján maximum 4cm. Egyedi eljárás keretében felár mellett kérhető Nagy pontosságú nyomtatás, melynek mértéke az üvegek méretétől, kialakítástól, és a grafikától függ, ezért egyedi megállapodás tárgyát képezi. Az így elérhető maximális eltérés 1cm.


4.8 – Mintával kapcsolatos rendelkezések


4.8.1


Üvegfelületre kerülő nyomtatott dekoráció technológiája specifikus, melyet befolyásol a festékpigmentek megszokottól eltérő polimerizációja, illetve az üveg vastagsága. A dekoráció végleges színei, illetve a technológiából adódó árnyalatbéli színeltérés a legtöbb dekoráció esetében nem mérvadó, nem zavaró. Minta igénylése az alábbi esetekben indokolt: nem fotó-realisztikus kép, megközelítő színazonosság az adott környezetbe kerülő más felülettel, a kép bizonyos részének megvizsgálása, mely korrektúra alapján nem egyértelműen megítélhető


4.8.2


Minta igénylése a Megrendelő felelőssége, indokolt esetben Vállalkozó felhívja Megrendelő figyelmét a mintaigénylés indokoltságára.


4.8.3


Színekkel és mintával kapcsolatban bővebb tájékoztatást nyújtunk a „Színekkel és mintával kapcsolatos tudnivalók” tájékoztatónkban.


4.8.4


A minta gyártásának technológia sorrendje megegyezik a késztermék gyártásával, így annak gyártási ideje is azonos. Amennyiben szükséges a mintához üvegalapanyag rendelése, úgy ~ 15 munkanap, amennyiben rendelkezésre áll a mintához szükséges üvegalapanyag, úgy ~ 8 munkanap. Vállalkozó nem köteles mintához szükséges üvegalapanyagot készleten tartani.


4.8.5


A minta gyártáshoz szükséges a Megrendelő által kiválasztott kép képügynökségtől történő megvásárlása. A 4.4.3 pont alapján egy darab képet Vállalkozó biztosít díjmentesen, de amennyiben Megrendelő a kézhez vett minta alapján új képet szeretne választani, úgy az új kép megvásárlásának díja Megrendelőt terheli.


4.8.6


Az átadásra szánt minta színei Vállalkozó részéről átadás előtt ellenőrzésre kerülnek, így az Ügyfél minden esetben a műhelykörnyezetben színhelyesnek ítélt mintát veheti át, amely a rendeltetési helyén az adott fényviszonyok mellett eltérést mutathatnak.


4.8.7


A végleges nyomtatási anyagból (elfogadott végleges korrektúra) 3 db minta díjmentesen igényelhető, amennyiben a minta legkésőbb a megrendelt termék átadásakor sértetlen állapotában visszakerül Vállalkozóhoz csomagolásával együtt.


4.8.8


Végleges korrektúra elfogadása nélkül (előzetes korrektúra alapján), vagy a díjmentesen igényelhető keret kimerítését követően Vállalkozó díjat számol fel a mintaüvegek gyártásáért, melynek mértékét az Árlista tartalmazza.


4.8.8.1


A Mintaüveg átvehető vállalkozó telephelyén, vagy kérhető a minta postázása


4.8.8.2


A Mintaüveg postázásának díja az Árlistában található (Mintaüveg csomagolása és postázása).


4.8.9


Nagy méretű minta: Vállalkozótól nagy méretű minta is igényelhető, melyet Megrendelő előzetesen egyeztetett időpontban a gyártás helyszínén tekinthet meg. Indokolt esetben a nagy méretű minta szükségességére a vállalkozó felhívja a Megrendelő figyelmét, ebben az esetben a mintakészítés díjmentes, minden egyéb esetben az Árlistában szereplő díjat kell megfizetni.


4.8.9.1


Nagy méretű minta méretét Vállalkozó szubjektíven határozza meg.


4.8.9.2


Nagy méretű minta kiszállítása előzetes egyeztetés alapján, egyedileg megállapított díj ellenében kérhető.


4.9 – Laminált üveggel kapcsolatos külön rendelkezések


4.9.1


Kétoldalas nyomtatás esetén az üvegek laminálásánál, valamint a hibrid nyomtatási technológia miatt, az üvegek összeillesztésénél a grafikában 10-15mm eltérés is lehet. Amennyiben lehetőség van rá, egyoldalas, transzparens kivitelt ajánlunk.


4.9.2


A nyomtatással dekorált laminált üveg gyártási ideje a technológia sajátosságai miatt minimum 5 hét, meghatározott maximum időtartam nélkül.


4.9.3


Laminált üvegből nem kérhető díjmentes minta. A minta gyártási ára megegyezik az Árlista alapján kalkulálható árral.


4.9.4


Nyomtatással dekorált laminált üveg esetén helyettesítő minta kérhető (lásd ÁSZF 4.7), melynek méretét és kialakítását Vállalkozó szubjektíven határozza meg úgy, hogy a lehető legpontosabban mutassa be a laminált üveg végleges tulajdonságait. Az eltérő gyártás miatt azonban Vállalkozó nem tehető felelőssé a minta és a végtermék közti olyan eltérésekért, amelyeket az eltérő gyártás okozott.

5 – HELYSZÍNI FELMÉRÉSSEL KAPCSOLATOS RENDELKEZÉSEK

5.1

Megrendelő a megrendelés véglegesítése előtt felkérheti Vállalkozót a helyszín szemrevételezésére, a gyártási méretek felvételére.

5.2

Vállalkozó a helyszíni felmérést méretgarancia vállalása mellett végzi el.

5.3

A helyszíni felmérés alkalmával Megrendelő írásban nyilatkozik, hogy a helyszínszemle során felvett méretek és a megvizsgált környezet a beépítésig nem változik. Megrendelő nyilatkozik továbbá a beépítés sikerességéhez, feltételes kedvezmény érvényesítéséhez szükséges vállalásairól.

5.4

A helyszíni felmérés alkalmával Vállalkozó az Árlista szerinti Felmérési díjat kéri a Megrendelőtő. A Felmérési díj megfizetésével nem véglegesíthető a megrendelés. A megfizetett felmérési díj a méretgarancia vállalása melletti méretvételt, illetve a termékhez kapcsolódó látványterv elkészítését tartalmazza.

5.5

A helyszíni felmérésre számolt kiszállási díj tatabányai telephelyünk 150 km-es körzetében díjmentes. 150 km fölött a kiszállás díját az Árlista határozza meg. Az esetlegesen felmerülő kiszállási díj a foglalóval egyetemben a helyszínen megfizetendő, és az ajánlat végösszegéből nem vonjuk le.

5.6

Vállalkozó a helyszíni felmérés során felvett kopp méreteket (az adott falszakasz pontos mért mérete) gyártási méretekké számolja vissza. A gyártási méretek visszavétele Vállalkozó belátása szerint történik, melyről Ügyfelet nem köteles tájékoztatni. Ügyfél tájékoztatást kérhet a végleges gyártási méretekről, mely esetben vállalkozó köteles a felvett méreteket, illetve a visszaszámolt gyártási méreteket Ügyfél rendelkezésére bocsájtani.

5.6.1

Vállalkozó az alábbi irányelvek figyelembevételével számolja vissza a munkadarabok gyártási méretét: dilatációs hézag megteremtése, vízzárási hézag megteremtése, munkadarabok szögben való találkozásakor az anyagvastagság ragasztási vastagsággal együttes visszavétele, összképet befolyásoló esztétikai szempontok

5.6.2

Egy adott falszakaszon Vállalkozó a legkisebb felmért távolságot veszi alapul a gyártási méret meghatározásánál. Amennyiben a falszakasz többi részén a távolság nagyobb (ferdén felhelyezett bútor, nem egyenes fal), Megrendelő nem róhatja fel Vállalkozónak hibás teljesítésnek. A fogadó felület előkészítése Megrendelő feladata, még a helyszíni felmérést megelőzően.

5.7

Vállalkozó a végleges ajánlatból egy alkalommal levonja a helyszínen megfizetett Felmérési díjat. Amennyiben Megrendelőnek felróható okokból (nem készült el a bútor, további változtatások lesznek a munkaterületen az üveg beépítését megelőzően, stb) meg kell ismételni a Helyszíni felmérést, úgy annak díja a továbbiakban nem vonható le a végleges ajánlatból, valamint nem vonatkozik rá az 5.5 pontban meghatározott díjmentes kiszállási díj.


6 – GYÁRTÁSI HATÁRIDŐVEL KAPCSOLATOS RENDELKEZÉSEK

6.1

A gyártási idő minden esetben a kiadott végleges árajánlatban van feltüntetve, az adott ajánlatra vonatkozik, és ez az időintervallum vonatkozik az adott megrendelésre. A tájékoztatókban szereplő gyártási idő egy általánosságban megállapított időtartam.

6.2

Vállalkozó minden esetben munkanapban és nem naptári napban állapítja meg a gyártási időt.

6.3

A gyártás megkezdéséhez szükséges feltételek: Véglegesített megrendelés, Véglegesített nyomtatási korrektúra (a nyomtatási korrektúra véglegesítésének szabályai szerint, lásd 4.6 pont)

6.4

A gyártási időt Vállalkozó az alábbi események következtében meghosszabbíthatja, melyet Ügyfél köteles elfogadni:

6.4.1

Az üveggel való munkavégzés veszélyes üzem. Amennyiben gyártás vagy szállítás során a megrendeléshez tartozó egy adott munkadarab megsérül, eltörik, Vállalkozó saját költségre újra gyártja az adott munkadarabot és meghosszabbítja a gyártási időt.

6.4.2

Gyártás során a dekoráció félkész állapotában megsérülhet. Ilyen esetben Vállalkozó saját költségre újra gyártja az adott munkadarabot és meghosszabbítja a gyártási időt.

6.4.3

Bármilyen olyan vis maior esemény, amely hátráltatja, megakadályozza a termék legyártását.

6.5

Standard eljárásban a maximális gyártási idő az alapanyagok rendelkezésre állásától számított 150 munkanap. Amennyiben Megrendelő nem véglegesíti a gyártást 150 munkanap alatt, Vállalkozó automatikusan Egyedi eljárás alá vonja a projektet, melynek kezelési költsége 100.000 Ft azaz Százezer Forint + áfa. Az egyedi eljárás díja fedezi a projekttel kapcsolatban felmerülő nem várt költségeket és nem várt munkaidőt.

6.6

Egyedi eljárásban a maximális gyártási idő az alapanyagok rendelkezésre állásától számított 365 naptári nap. Amennyiben Megrendelő nem véglegesíti a gyártást a 365 naptári nap alatt, Vállalkozó indoklás nélkül elállhat a megrendeléstől. Vállalkozó a 366. naptól kezdve tárolási díjat kérhet a Megrendelő részére vásárolt alapanyagok tárolásáért, melynek mértéke az alapanyagok mennyiségétől függően minimum 15.000 Ft + áfa / hó. A fizetendő díj minden megkezdett naptári hónapra értendő.

6.6.1

Egyedi eljárásban kezelt projektek esetén a jelen ÁSZF-ben szereplő árak nem mérvadóak. Egyedi eljárásban kezelt projekt esetén Vállalkozó a fizetendő díjakat az elvégzendő munka alapján egyedileg állapítja meg.

6.7

Elkészült gyártás esetén Vállalkozó 30 napig díjmentesen tárolja a készterméket, ezt követően minden megkezdett hónapra tárolási díj fizetendő, melynek mértéke az elkészült késztermékek mennyiségétől függ, de minimum 30.000 Ft + áfa / hó. A fizetendő díj minden megkezdett naptári hónapra értendő.

6.8

A maximális gyártási időtől Vállalkozó a 6.4 pontban foglaltak alapján eltérhet.7 – BEÉPÍTÉSSEL KAPCSOLATOS RENDELKEZÉSEK

7.1

Vállalkozó felkérhető a legyártott termék helyszínen történő beépítésére. Ez iránti igényét Megrendelő a megrendelés véglegesítése előtt jelezheti.

7.2

Vállalkozó a beépítés sikerességére abban az esetben vállal garanciát, amennyiben a helyszíni felmérést Vállalkozó végezte el, és Megrendelő nyilatkozott, hogy a helyszíni felméréskor felvett méretek és a környezet nem változott.

7.3

A kiszállás/kiszállítás díja más megrendelő kiszállási/kiszállítási díjával nem összevonható.

7.3.1

A kiszállás/kiszállítás előzetes díját Vállalkozó a telephelyének Megrendelőtől való távolsága alapján, nagyságrendileg állapítja meg.

7.3.2

A kiszállás/kiszállítás végleges díját Vállalkozó a helyszíni felmérést követően az alábbi paraméterek figyelembe vételével állapítja meg:

7.3.2.1

A beépítés helyszínének és Vállalkozó telephelyének távolsága

7.3.2.2

Parkolási lehetőségek

7.3.2.3

Épületen belüli elhelyezkedés

7.3.2.4

Olyan tényezők, melyek befolyásolják az üveg beépítési helyszínre történő biztonságos eljuttatásának lehetőségét.

7.4

Beépítés során Megrendelő köteles Vállalkozó számára, illetve Vállalkozó alkalmazásában dolgozó szerelő csapat számára a munkaterületet akadálymentesen biztosítani és azt munkavédelmi és biztonsági okok miatt elhagyni. A munkaterület az a helység, ahova a termék beépítésre kerül, illetve az a terület, ami ahhoz szükséges, hogy a termék eljuttatható legyen a beépítési helyére.

7.5

A Vállalkozó alkalmazásában beépítést végző dolgozók munkavédelmi cipőt kötelesek viselni. A cipőt biztonsági okokból nem vehetik le, arra védőfóliát nem húzhatnak. Megrendelő letakarhatja a munkaterületet védőfóliával, amennyiben az nem csúszik, nem mozog. Amennyiben a beépítést végző szerelésvezető úgy ítéli, hogy a padlóra helyezett fólia megakadályozza a biztonságos mozgást, a fóliát Megrendelő köteles eltávolítani.
8 – ÁTADÁS – ÁTVÉTELLEL KAPCSOLATOS RENDELKEZÉSEK

8.1

Vállalkozó a készterméket kizárólag Megrendelő részére adja át, vagy a Megrendelő által írásban meghatalmazott személynek.

8.1.1

Írásbeli meghatalmazás hiányában és a Megrendelő jelenléte nélkül is elvégezhető a beépítés, amennyiben a Megrendelő a beépítési igényt ráutaló magatartással, tevőlegesen fejezi ki (szomszéd, hozzátartozó, építésvezető, stb. beengedi a Vállalkozót a munkaterületre a beépítés elvégzése céljából). 

8.1.2

Amennyiben a beépítés a 8.1.1 pont alapján történik meg, úgy a Megrendelő lemond az átvétel megtagadásának jogáról.  

8.2

Vállalkozó a készterméket átadás-átvételi ceremónia során adja át Megrendelő részére, melyről átadás-átvételi jegyzőkönyv készül.

8.3

Átadás-átvétel során az alábbi pontok nem róhatóak fel hibás teljesítésnek:

8.3.1

Olyan jellegű dekorációs hibák, melyek összhatásában nem befolyásolják a konyha látványát.

8.3.2

Olyan jellegű dekoráció hibák, melyek kiterjedése nem haladja meg a 50 mm2-t.

8.3.3

Olyan jellegű dekorációs hibák, melyek 1 méterről történő szemrevételezés esetén nem azonosíthatóak.

8.4

Amennyiben átadás-átvétel során Vállalkozó és Megrendelő nem tud megegyezni az átadásról, vállalkozó eltávolítja a beépített munkadarabokat és elszállítja a helyszínről, majd raktározza telephelyén. A véleménykülönbség megbékítését Vállalkozó és Megrendelő, a Megrendelő költségén felbérelt igazságügyi szakértőre bízza. Amennyiben a Megrendelő véleménye bizonyul igaznak, Vállalkozó újragyártja önköltségen a megrendelést. Amennyiben a Vállalkozó álláspontja bizonyul igaznak, Megrendelő kérheti az újragyártást, miután az általa hibásnak vélt termék és kapcsolódó szolgáltatások árát maradéktalanul megfizette Vállalkozó részére. Az újragyártás díját Vállalkozó kedvezményesen állapítja meg.

8.5

Amennyiben az átadás-átvétel során Megrendelő a terméket nem akarja átvenni, de a termék eltávolításához sem járul hozzá (tehát Megrendelő a Teljesítés igazolást és/vagy az Átadás-Átvételi jegyzőkönyvet nem írja alá, de a termék a beépítési helyszínen marad), úgy Vállalkozó jogosult kiszámlázni a termék illetve a kapcsolódó szolgáltatások teljes értékét, melyet Megrendelő köteles 5 napon belül megfizetni.
9 – FIZETÉSI FELTÉTELEKKEL KAPCSOLATOS RENDELKEZÉSEK

9.1

A helyszíni felmérésen a Felmérési díjat Megrendelő készpénzben fizeti meg Vállalkozó részére.

9.2

A megrendelés véglegesítéséhez szükséges előleget Megrendelő átutalással fizeti meg Vállalkozó részére.

9.3

Az előleg megfizetésével véglegesített megrendelés esetén az ajánlat érvényessége 150 munkanap. Ezt követően Vállalkozó jogosult újraszámolni az ajánlatot az akkor aktuális díjszabása szerint. Amennyiben Megrendelő az újraszámított ajánlat miatt eláll a megrendeléstől, úgy Vállalkozó jogosult a már elvégzett munka díját, illetve a már megvásárolt alapanyagok díját kiszámlázni Megrendelő részére. E számlából a Megrendelő által fizetett előleg jóváírható. 

9.4

A Vállalkozó a teljesített megrendelést követően számlát állít ki a fennmaradó fizetendő összegről, melyet Megrendelő 3 naptári napon belül köteles megfizetni Vállalkozó részére.

9.5

Amennyiben Megrendelő a meghatározott fizetési módoktól szeretne eltérni, azt megrendelés véglegesítését megelőzően írásban jelezheti Vállalkozó részére.

9.6

A megrendelés során igénybe vett, árajánlatban nem szereplő extra szolgáltatások díját Megrendelő a szolgáltatás igénybe vétele előtt fizeti meg.

9.6.1

A megrendelés során a Megrendelő által igénybe kívánt venni extra szolgáltatások díját Vállalkozó minden esetben előre jelzi.

9.6.2

Ha a Vállalkozó nem jelzi előre a megrendelés során a Megrendelő által igénybe kívánt venni extra szolgáltatások díját, akkor Vállalkozó az adott extra szolgáltatás díját elengedi.

10 – JÓTÁLÁSSAL KAPCSOLATOS RENDELKEZÉSEK

10.1

A jótállás időtartama: aktuális törvénykezés szerinti.

10.2

A jótállási határidő a termék Megrendelő részérére történő átadásának napjával kezdődik. Nem tartozik jótállás alá a hiba, ha annak oka a termék fogyasztó részére való átadását követően lépett fel, így például, ha a hibát:

szakszerűtlen beépítés (kivéve, ha a beépítést a Vállalkozó, vagy annak megbízottja végezte el)

rendeltetésellenes használat, a használati- kezelési útmutatóban foglaltak figyelmen kívül hagyása

helytelen tárolás, helytelen kezelés, rongálás

elemi kár, természeti csapás

10.3

Megrendelő kérheti a jótállási idő meghosszabbítását a megrendelés véglegesítése előtt. Vállalkozó Megrendelő részére megszabott díj ellenében a jótállást 3+2 vagy 5+3 évre hosszabbítja.

10.4

Jótállás keretébe tartozó hiba esetén Megrendelő alábbiakat követelheti Vállalkozón:

kijavítást vagy kicserélést követelhet, kivéve, ha a választott jótállási igény teljesítése lehetetlen, vagy ha az a Vállalkozó a másik jótállási igény teljesítésével összehasonlítva aránytalan többletköltséget eredményezne, figyelembe véve a szolgáltatás hibátlan állapotban képviselt értékét, a szerződésszegés súlyát és a jótállási igény teljesítésével a fogyasztónak okozott érdeksérelmet.

Vételár arányos leszállítását igényelheti, ha Vállalkozó a kijavítást vagy a kicserélést nem vállalta, e kötelezettségének megfelelő határidőn belül nem tud eleget tenni, vagy ha a fogyasztónak a kijavításhoz vagy a kicseréléshez fűződő érdeke megszűnt

10.5

Megrendelő a választott jogáról másikra térhet át. Az áttéréssel okozott költséget köteles a vállalkozásnak megfizetni, kivéve, ha az áttérésre a vállalkozás adott okot, vagy az áttérés egyébként indokolt volt.

10.6

A fogyasztó jótállási igényét a vállalkozásnál érvényesítheti.

10.7

Amennyiben a jótállási igény teljesítésével kapcsolatban a korábban beépített üvegtermék eltávolítási válik szükségessé, úgy a Vállalkozó nem tehető felelőssé a beépített termék környezetében található burkolatokban, bútorokban, falakban, stb. bekövetkező károkért. Az üvegtermék eltávolítása veszélyes üzem, az üvegeltávolítás előtt Megrendelő köteles gondoskodni minden bútor (beleértve a konyhabútort is) eltávolításáról.

10.8

Jótállási igény ki nem fizetett termékkel kapcsolatban nem érvényesíthető.11 – ELÁLLÁSSAl, FELMONDÁSSAL, EGYEDI ELJÁRÁSSAL KAPCSOLATOS RENDELKEZÉSEK

11.1

A megrendelés véglegesítésével Vállalkozó megkezdi a termék gyártását a Vállalkozó által felvett egyedi méretek alapján, vagy a Megrendelő által írásban megküldött méretek alapján. A megrendelés véglegesítését követően Megrendelő nem gyakorolhatja elállási vagy felmondási jogát, mert a készülő termék nem előre gyártott termék és egyértelműen a Megrendelő egyedi megrendelésére személyre szabottan készül.

11.2

Vállalkozónak a megrendelés teljesítéséhez több esetben a Megrendelő írásos nyilatkozata szükséges (végleges látványterv, végleges nyomtatási korrektúra és végleges minta elfogadása). Amennyiben Megrendelő magatartásával szándékosan hátráltatja a megrendelés teljesítését, azzal szerződésszegést követ el, melynek következtében Vállalkozó írásban jogosan felmondhatja a szerződést. Megrendelő ezt köteles tudomásul venni és a megrendelés során Vállalkozónak keletkezett költségeit megtéríteni. Szerződésszegésnek minősül, ha Megrendelő háromszori felszólításra sem véglegesíti írásban a látványterv, nyomtatási korrektúra vagy minta elfogadását. Szerződésszegésnek minősül továbbá, ha Megrendelő az írásban elfogadott látványtervet, nyomtatási korrektúrát vagy mintát változtatni akarja elfogadást követően, de ennek költségét nem téríti meg Vállalkozó részére.

11.3

Egyedi eljárással kapcsolatban lásd a 6.5 és 6.6 pontokat.

Mellékletek

Munkafolyamat

Nyomtatási korrektúra

Színek és minta

Árlista

Munkafolyamat tájékoztató igénylése

Please set the ‘Contact Form’ component shortcode

Nyomtatási korrektúra tájékoztató igénylése

Please set the ‘Contact Form’ component shortcode

Színek és minta tájékoztató igénylése

Please set the ‘Contact Form’ component shortcode

Árlista igénylése

Please set the ‘Contact Form’ component shortcode