Cala Figuera egy bájos kis halászfalu Mallorca szigetén, Spanyolországban, amelyet gyakran Mallorca egyik legszebb és legautentikusabb településeként emlegetnek. Ez a festői hely a sziget délkeleti részén található, Santanyí város közelében. Cala Figuera neve a fügék öblét jelenti, ami arra utal, hogy egykor a környék híres volt a fügék termesztéséről.

A tengerparti képek mindig is nagy népszerűségnek örvendtek konyhai üveghátfalainkon. Sokszor hallunk történeteket is, melyek egy-egy helyszínhez kapcsolódnak. Lánykérés, nászút, első közös nyaralás, vagy olykor az áhított úti cél fényképe. Persze sok más motiváció rejtőzhet a képválasztás mögött, de azt már tapasztalatból tudjuk, hogy ha van személyes kötődés az üveghátfalra választott képhez, akkor kizárt, hogy az ember megunja a konyha hátfalát.

Pláne, ha a választott tengerpart olyan különleges, mint ebben az esetben. Cala Figuera vonzereje a csodálatos természeti környezetének és a kristálytiszta vizének köszönhető. Az öböl két ágra oszlik, amelyek mélyen behatolnak a szárazföldbe, és szűk, kanyargós csatornákban végződnek. Az öböl partjai mentén magas sziklák és zöldellő fák találhatók. A kikötőben horgonyzó halászhajók és a tengerből frissen kifogott halak látványa tovább fokozza a hely varázsát.

A falu körül számos túraútvonal található, amelyek csodálatos kilátást nyújtanak a tengerre és a környező vidékre. Az egyik legnépszerűbb útvonal a Santanyí-tól a Cala Figuera-ig vezető ösvény, amely gyalogosan is könnyen bejárható. A természetkedvelők számára a Mondragó Nemzeti Park is elérhető közelségben van, amely gazdag növény- és állatvilággal, valamint gyönyörű strandokkal várja a látogatókat.

Cala Figuera a mai napig megőrizte hagyományos halászfalu jellegét. Az itt élők nagy része még mindig a halászatból él. A helyi piacokon és éttermekben a frissen fogott tengeri ételek széles választékát kínálják. A falu szűk, macskaköves utcái és fehérre meszelt házai romantikus hangulatot árasztanak, amelyet a part menti sétány és a kikötő tesz teljessé.

Az üveghátfalra egy kikötőben készült kép került. A kikötő egy szűk, mélyen behúzódó öbölben található, amely két ágra oszlik: ezek a Caló d’en Busques és a Caló d’en Boira. A fotó az előbbi ág északi partján állva készült. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a jobb összhatás érdekében a képet megtükröztük, így a fotó leghangsúlyosabb eleme kerülhetett a gázfőzőlap mögé.

A tengerparti és vízparti képek népszerűségének több oka is van: egyrészt a kék/türkiz árnyalatok a legtöbb konyha stílusában könnyedén beilleszthetők, másrészt a víz látványa sok emberben kellemes érzéseket generál. Összegyűjtöttünk néhány referenciaképet és választható képet a konyha hátfalakkal foglalkozó weboldalunk tematikus aloldalán, érdemes átböngészni őket.

Neked van kedvenc helyed, amit szívesen beköltöztetnél a konyhádba? Ha igen, szívesen segítünk a megvalósításban, kérj ajánlatot, vagy vedd fel velünk a kapcsolatot.