Úgy tűnik, hogy 2024 valóban a természet éve lesz. Egyre több ügyfelünk választ természetközeli grafikát a konyha hátfalra. A korábbi években listavezető absztrakt hullám is népszerű maradt ugyan, de ebben az évben a legkedveltebb dizájnok közé a fák, levelek, növények, valamint a természetképek tartoznak.

Helyszíni felmérésen készített fotó

A tágas konyhában a bútor alsó frontjainak színe szürke, a pult világos, a felső frontok pedig krém színűek. A felső frontokhoz hasonló festést kapott a fal is, az alsó frontok pedig a beltéri ajtók színével harmonizálnak. A padló világos, faerezet mintás. A textúrája a beltéri ajtóval, a színe a fallal és a felső frontokkal áll összhangban. A színösszeállítás elegáns, az összképet nem töri meg fogantyú sem. Az ablak elhelyezkedésének és a bútor kialakításának köszönhetően a pulton természetes fénynél lehet dolgozni.

Helyszíni felmérésen készített fotó

A helyszíni felmérésen megbeszéltek alapján egy konkrét témában készítettünk látványterveket. Fehér háttéren fűszálak, többféle variációban. Ez a kép már éppen nem minimalista, de bármilyen modern konyhának szép kiegészítője lehet.

Látványterv
Látványterv
Látványterv

Ebben az esetben azonban túl kevésnek bizonyultak a színei, így egy újabb kör látványterv készült. A témakör továbbra is a természet maradt, azonban ügyfelünk a látványterveket látva színesebb (de nem túl színes) végeredményt szeretne látni. Gyakran előfordul, hogy a látványtervezés hatására inkább másik képet választanak megrendelőink: egészen más hatása van egy fotónak a monitoron, mint a saját konyhánkba betervezve. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy az eredeti téma (vagy kép) rossz, sőt. A látványtervezés segítségével egy jó kép helyett lehet egy még jobbat találni.

Látványterv
Látványterv
Látványterv

Ebben a körben ismét 3 látványterv készült, és ezek közül került ki a befutó is: a második kép lett a nyertes. Már vannak színek, de nem hivalkodóak, a melegebb árnyalatok kiválóan passzolnak a bútor és a lakás színeihez.

A látványterv kiválasztását követően gyorsan elkészültünk a gyártással, és jöhetett is az utolsó lépés: a beépítés. A jó mérésnek köszönhetően a beépítés gyorsan zajlott, nagyon hamar a helyére került az összes üvegpanel.

Beépítés után
Beépítés után

Nekünk nagyon tetszik a végeredmény! A témaválasztás, a színek, az összhatás, szerintünk minden „nagyon egyben van”. Neked hogy tetszik?

További információ a konyha hátfalakról és ajánlatkérés itt: https://bombexhome.hu/konyhahatfal/