Biztos veletek is volt már olyan, hogy két szempillantás között hetek, hónapok teltek el. Az ember dolgozik, maximálisan odafigyel a munkájára, és közben peregnek a napok. Hirtelen nyár lett, a szokásosnál hűvösebb tavaszt felváltotta a hőség, mi pedig úgy érezzük, hogy egyáltalán nincs annyi időnk, mint amennyire szükségünk lenne. Aztán mikor egy-egy megbeszélésen felelevenítjük az elmúlt hetek történéseit, mindig találunk olyan eseményeket, amik segítik az időbeli tájékozódásunkat. Olyan pontok, amik mindannyiunk emlékezetébe beégtek valami miatt. Ilyen például egy-egy üveghátfal gyártása, beépítése.

Az utóbbira mutatok egy példát. A helyszín egy családi ház földszintje, azon belül is egy kis fürdőszoba. A tervezésnél figyeltek, hogy minden négyzetcentimétert kihasználjanak, így ugyan a fürdőszoba kényelmesen használható, mégis szűk – legalábbis akkor, ha üvegbeépítésről van szó. Sokszor futunk bele abba, hogy ügyfeleink lelkesen mutogatják, hogyan lehetne befordítani, behajlítani, behajtogatni az üveget a végleges helyére, mi viszont tapasztaltból tudjuk ezen módszerek buktatóit. Természetesen nincs lehetetlen, ebbe a kis fürdőszobába is elkészült a zuhanyhátfal.

Zuhanyhátfal

Természetesen nem álltunk meg egy üveg után, szép sorban jött a többi is.

A végeredmény pedig egy két oldalán teljesen üveggel burkolt zuhanykabin lett. Egészen más hangulata van, mint egy csempézettnek, nem?

Hasonló „emlékezési pont” volt az is, amikor egy 360cm hosszú, 120cm magas üvegfalat készítettünk, illesztés nélkül. Emlékeztek még a falvédőkre? Egy időben nagy divat volt az előszoba falán a textilanyag, ami a falat védte. Sok helyen lambériát tettek, és volt olyan is, aki olyan festéket használt, ami könnyen tisztítható. Ez az üveg is egy olyan helyre került, ahol sok a mozgás, de ne szaladjunk ennyire előre.

Egy ekkora üveg mozgatása önmagában sem könnyű feladat. Egy kis kreativitásra is szükség volt, hogy a lehető legbiztonságosabb módon tudjuk mozgatni az alapanyagot a műhelyben (köszünjük, Szücsi!).

A rendszernek köszönhetően a nyomtatás teljesen simán ment, a gép könnyen elbánik egy ekkora mérettel.

Nyomtatott üveghátfal, fedőfehér nélkül

Mikor kijött az üveg a gép túloldalán, megint kezdődött az ötletelés, ugyanis a gépi erő helyett ismét kézi mozgatásra volt szükség. Végül úgy döntöttünk, hogy biztonságosabb, ha ebben a pozícióban jön a gyártás következő lépése, anélkül, hogy mozgatnunk kellene az üveget. Ezt követően már csak a minőségellenőrzés és a beépítés volt hátra. Amikor teljesen kész az üveg, akkor már sokkal nyugodtabban dolgozunk vele, hiszen az általunk kifejlesztett gyártási módszer végeredménye egy szép és tartós termék. A beépítésről sajnos nem készítettem képeket, de a végeredményt meg tudom mutatni:

Hogy tetszik?

Aztán volt egy olyan üveg is, amit egy lépcső mögé építettünk be. Ez sem volt kicsi, 3 méter magas, 90 centi széles, természetesen ez is egyben, illesztés nélkül készült. Erről nem írok sokat, meséljen helyettem inkább ez a felvétel:

Persze közben több más hátfalat is elkészítettünk, a teljesség igénye nélkül összeszedtem párat, hogy megmutassam:

Tényleg, azt tudtátok, hogy bútorajtót is rendelhettek tőlünk? A fotón még a felszerelés előtti állapotot láthatjátok, mindhárom ajtó vízszintesen került fel a helyére, egy-egy felnyíló ajtó formájában. Természetesen nem csak fotó kerülhet rá, hanem bármilyen grafika, ami illeszkedik a konyhádhoz.

Szóval pörög az idő, pörgünk mi is, és örülünk, hogy szebbnél szebb munkákat adhatunk át.

Ajánlatkérés itt: http://uveghatfal.bombexhome.hu

Új weboldalunk itt érhető el, nézzétek meg: http://www.konyhahatfal.hu